Imprimir

El Pallars tindrà el pròxim curs un nou Institut d'Esports de Muntanya

viurealspirineus | 19 de mayo de 2020

Edifici on s'ubicarà el centre d'esports de muntanya a la Pobla de Segur/Marta Lluvich
Edifici on s'ubicarà el centre d'esports de muntanya a la Pobla de Segur/Marta Lluvich
Passarà a ser un centre específic de Formació Professional, segregat de l'Institut de la Pobla de Segur

La Pobla de Segur (Pallars Jussà) tindrà el pròxim curs acadèmic un nou centre específic de Formació Professional. Es tracta de l'Institut d'Esports de Muntanya del Pallars, que se segregarà de l'Institut de la Pobla de Segur i passarà a ser un centre propi. Centrarà l'oferta formativa en els cicles esportius de les modalitats d'esports de muntanya i escalada, esports d'hivern, busseig, espeleologia, piragüisme i salvament i socorrisme. L'Institut de la Pobla de Segur va començar a oferir fa 15 anys els primers cursos relacionats amb els esports de muntanya amb 70 alumnes. Actualment, passen més de 800 alumnes per aquest centre, que dona feina a uns 80 professionals.

Com a novetat pel que fa als ensenyaments postobligatoris, el Departament d'Educació incrementarà l'oferta de batxillerat als serveis territorials de Lleida en deu centres públics. Concertament a l'Institut Ribera del Sió (Agramunt), Institut Alcarràs (Alcarràs), Institut Almacelles (Almacelles), Institut Ermengol IV (Bellcaire), Institut Joan Brudieu (la Seu d'Urgell), Institut La Caparrella (Lleida), Institut La Mitjana (Lleida), Institut Maria Rúbies (Lleida), Institut La Serra (Mollerussa) i Institut Joan Solà (Torrefarrera).

Formació Professional,

A Sort, el cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i gastronomia complementarà el ja iniciat l'any passat de Serveis en Restauració, també de grau mitjà. A Tremp, el cicle formatiu de grau mitjà d'Instal·lacions elèctriques i automàtiques a l'Institut Tremp ampliarà la seva oferta.

IFE a la Seu d'Urgell

A la Seu d'Urgell s'oferirà per al curs 2020-21 l'itinerari formatiu específic (IFE) de Manteniment d'instal·lacions esportives i tindrà lloc a l'Institut Joan Brudieu.

 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-jussa/pallars-tindra-proxim-curs-nou-institut-desports-muntanya/20200519182922019134.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]