Les noves activitats d'estiu del Museu Municipal de Llívia

El Museu Municipal de Llívia presenta les novetats d’enguany pel que fa a la programació de les activitats d’aquest estiu. Seguint amb la línia del primer semestre de l’any, les activitats del museu s’han vist sotmeses a una renovació, per tal de captar nous públic, fer més atractiva l’oferta i diversificar-la.

893_DESCOBRIR LLIVIA_cartell_2019_
photo_camera Cartell “Descobrir Llívia” que proposa diversos itineraris guiats al voltant de la vila.

Les visites guiades d’enguany, prenen el nom de “Descobrir Llívia” una nova marca que aglutina diversos itineraris guiats al voltant de la vila, que ja prenen itineraris existent, però també n’obren de nous. De les clàssiques visites al museu, l’església, el fòrum, el Castell, i les fonts medicinals, també incloem aquest any una ruta guiada per explicar el Tractat dels Pirineus, i també, una altra sobre la Llívia ramadera. Les visites guiades tindran lloc, els dos darrers dissabtes de juliol, i tots els divendres i diumenges d’agost fins el dia 30. La primera visita és el proper dissabte 20 de juliol, que l’encetem amb una visita al voltant de la Llívia romana. 

Pel que fa al Cicle Debats, la programació ja no tan sols gira al voltant dels tallers de plantes medicinals, sinó que l’oferta d’activitats s’ha diversificat i s’hi introdueix també la reflexió. El cicle pren el títol dels debats a l’entorn de la farmàcia actual, que es duran a terme el proper 10 d’agost, en el qual, amb col·laboració amb membres de la Reial Acadèmia de farmàcia, diversos farmacèutics debatran a l’entorn de l’eficàcia dels medicaments, contribuïnt a la reflexió al voltant de la batalla dial·lèctica sobre la farmàcia oficial, les teràpies alternatives i les pseudociències. Un debat que pretén aportar reflexió, i informació de primera mà als assistents, els quals, també, podran debatre amb els farmacèutics. La resta de la programació, obre els tradicionals tallers de plantes medicinals a les famílies, hi ha una continuïtat amb els tallers d’adults, i també es pretén fer una sortida a la vall d’Eina, per tal d’observar directament les plantes medicinals, i l’entorn natural de la vall, a més de conferències relacionades amb el mobiliari de la llar i la salut, i presentacions de llibres relacionats amb la temàtica, a més de dues visites relacionades amb la farmàcia Esteva i les fonts d’aigua medicinal.

El cicle s’obrirà el proper dia 3 d’agost amb la conferència inaugural de Fra Valentí Serra de Manresa, arxiver dels caputxins, que ens parlarà sobre les plantes de la mel a la Cerdanya i ens presentarà el seu útlim llibre que podreu adquirir allà mateix. 

Finalment, el Museu Municipal de Llívia, també col·labora amb la desena edició del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya (FICC), amb les seves sessions on tour a través de la Cerdanya, i en espais singulars del patrimoni històrico-artístic local. En aquest cas, les sessions dels dies 5, 7 i 9 d’agost es realitzaran a l’interior de la Torre Bernat de So, monument declarat Bé d’Interés Nacional, i que data de finals del segle XVI. 

Per més informació de totes les activitats podeu consultar a la web: www.llivia.org/cat/ajuntament/museu/activitats.html