Imprimir

Debat literari a la Biblioteca Pública Maria Barbal en el marc de Mostremp

viurealspirineus | 22 de agosto de 2015

Foto Mostremp
El debat va aplegar una trentena de persones.

Dins els actes del Mostremp, aquest divendres a la Biblioteca Pública Maria Barbal es va dur a terme l’activitat Despullem la Mamen, un col·loqui amb la dibuixant Mariel i l'actor i guionista, Manel Barceló. 

Mariel és una dibuixant de còmics que va arribar a Barcelona procedent d’Argentina cap a final del franquisme. Va començar a dibuixar la Mamen als anys 80 dins la secció ”contactos” de la revista El Jueves amb guions d’Andreu Martin i després sota la mà de Manel Barceló. La  Mamen va prendre molta volada i es va convertir en una tira còmica.

Manel Barceló va destacar que la Mamen va esdevenir un personatge de desig tant per homes com per dones, ja que en aquella època era una dona que exigia llibertats i tenia veu pròpia. "L’humor ha d’anar més enllà del mercantilisme, que ha de ser un fet natural, ja sigui en clau d’humor negre, humor gràfic...". La Mamen va ser un personatge creat amb la intenció que el públic s’hi identifiqués i que, a més, hi pogués detectar les seves realitats i els seus defectes.

Lídia Ortiz va ser la conductora de col•loqui presentant a Mariel i Manel i, d’una banda, es va referir al dualisme ciutat-muntanya destacant el fet de "si la Manem com a personatge urbà encaixaria en un món rural?". D'altra banda va destacar que la Mamen va ser un referent tant per a homes com per a dones en matèria d’educació sexual o de relacions socials.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/cultura/mostremp-entra-biblioteca-publica-maria-barbal/20150822075047003262.html


© 2021 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]