Imprimir

Ministres d'Espanya i Andorra analitzen els avenços d'operativitat a l'aeroport de la Seu

ACN / viurealspirineus | 12 de septiembre de 2017

Íñigo de la Serna i Gilbert Saboya en la reunió a Madrid. Foto: Foment
Íñigo de la Serna i Gilbert Saboya en la reunió a Madrid. Foto: Foment

L'objectiu és implementar una aproximació de vol amb suport GPS en una pista verificada com a visual, una mesura que seria única a l'Estat

El ministre de Foment de l'estat espanyol, Íñigo de la Serna, i el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació d'Andorra, Gilbert Saboya, s'han reunit aquest dimarts a Madrid amb l'objectiu d'analitzar la situació de la certificació de l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell per dur a terme operacions de vol instrumental amb GPS. Actualment, la pista de vol d'aquesta infraestructura està verificada per a operacions visuals, la qual cosa impedeix que sigui operativa els dies de baixa visibilitat.

Precisament amb la intenció de millorar l'operativitat en aquests casos, el gestor de l'aeroport Aeroports de Catalunya va presentar el mes de juliol un estudi aeronàutic que s'està analitzant per part de l'Agència Estatal de Seguretat Aeroportuària, AESA, així com per part de l'agència governamental responsable de la navegació Aèria, ENAIRE. L'objectiu és que l'aeroport de la Seu d'Urgell pugui certificar-se per fer operacions de vol instrumental amb GPS, la qual cosa facilitaria les operacions comercials. Si això fos possible, seria la primera vegada a Espanya que s'implementa una aproximació de vol amb suport GPS en una pista verificada com a visual.

Saboya i de la Serna han coincidit en la prioritat de garantir la seguretat de les operacions de vol, complint amb els estàndards internacionals en la matèria, i s’han compromès a seguir treballant conjuntament de manera coordinada. La reunió celebrada a Madrid dóna continuïtat a l'acord d'impuls d'aquest projecte que es va tractar en la reunió mantinguda entre el cap de Govern, Antoni Martí i el president espanyol Mariano Rajoy del passat mes de maig.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/ministres-despanya-i-andorra-analitzenr-els-avencos-doperativitat-laeroport-seu/20170912170901008935.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]