UNIVERSITATS

Màster Universitari en Gestió d’Àrees de Muntanya

El Màster Universitari pretén la formació de persones expertes, preparades per afrontar una gestió sostenible dels espais de muntanya.
Carlos Guàrdia Màster Gestió Àrees de Muntanya
photo_camera Carlos Guàrdia al Màster Gestió Àrees de Muntanya/IDAPA

El Màster Universitari en Gestió d’Àrees de Muntanya és un màster oficial que proposa la formació especialitzada de postgraduats universitaris i que compta amb la col·laboració de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA)

Es tracta d’un Màster innovador en el seu camp de coneixement, ja que no existeix una oferta formativa adreçada específicament a la gestió d’àrees de muntanya en tot l’entorn. És semipresencial de 60 ECTS i es pot cursar a temps complet, amb 1 any, o a temps parcial, amb 2 anys. http://www.mastermuntanya.udl.cat/

Cinc universitats catalanes

La col·laboració dels Departaments de Geografia de les cinc universitats que ofereixen el màster - Universitat de Lleida (UdL) (coordinadora), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Girona (UdG), Universitat de Barcelona (UB) i Universitat Rovira i Virgili (URV) - suposa una garantia de qualitat degut a la llarga tradició acadèmica i de recerca en la temàtica muntanyenca.

Objectius

El Màster Universitari en Gestió d'Àrees de Muntanya pretén la formació de persones expertes, preparades per afrontar una gestió sostenible dels espais de muntanya. Persones capaces d'aportar solucions innovadores i viables dins dels marcs normatius i les polítiques vigents, i capacitades per al treball en equips interdisciplinaris en organismes públics i entitats. També persones formades per generar accions d’emprenedoria, sempre amb una perspectiva al mateix temps local i global.

El Màster planteja una visió integral de la muntanya amb la finalitat d’adquirir formació professional en:

  1. L’anàlisi i interpretació de les singularitats de tipus mediambiental i dels riscos naturals associats.

  2. La comprensió de les problemàtiques intersectorials de les àrees de muntanya i la cerca de solucions integrades.

  3. El reconeixement i l’ús de les diferents normatives adreçades a l’ordenació de les àrees de muntanya.

  4. La concepció i desplegament d’iniciatives en el context socioeconòmic muntanyenc.

  5. La gestió sostenible dels espais de muntanya.

logo IDAPA 2