Imprimir

L'Alta Ribagorça gestiona habitatges per una vintena de joves

viurealspirineus | 28 de agosto de 2017

Pont de Suert. Foto: Bianca Filgueira
Pont de Suert. Foto: Bianca Filgueira

El conveni, que ha estat signat pel Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, inclou 8 contractes de lloguer per allotjar 19 joves d'entre 16 i 22 anys de fora de la comarca que començaran a estudiar a l'IES Pont de Suert

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha gestionat 8 contractes de lloguer per allotjar 19 joves d’entre 16 i 22 anys procedents de fora de la comarca. Els joves iniciaran el proper mes de setembre algun dels diversos cicles formatius que s’imparteixen a l’IES del Pont de Suert. A través del conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, es gestiona el lloguer de 65 habitatges a la comarca, la major part de titularitat privada i situats al nucli del Pont de Suert (4,6% a Vilaller i 3% a la Vall de Boí). De la totalitat dels immobles, prop del 15% es destina a lloguer jove i la resta a residents habituals i treballadors temporals, especialment durant la campanya d’hivern.

Segons el tècnic de l’Oficina comarcal d’habitatge, Jose Luis Cotonat, els avantatges del servei són oberts a qualsevol persona d’arreu de Catalunya que vulgui i pugui accedir a un habitatge en règim de lloguer.  En el cas d’estudiants, s’intenta agrupa els joves en pisos amplis amb tres o més habitacions per tal de facilitar-los l’accés a un habitatge de lloguer compartit i poder així disminuir les despeses comunes.

Per al president del consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluis Farrero, la funció principal d’aquest servei és intentar facilitar, el màxim possible, als ciutadans l’accés a un habitatge digne i ha destacat la importància de donar orientació, servei i assessorament a tots aquells ciutadans de la comarca que presentin dubtes sobre diferents tràmits i ajuts en matèria d’habitatge.

Des de principis d’any, l’oficina comarcal ha realitzat un total de  282 atencions als ciutadans i ha tramitat més de 49 expedients. D’aquestes actuacions, la majoria han estat relacionades amb la prestació per al pagament de lloguer,  la renda bàsica d’emancipació per a joves, informació i assessorament amb tot el relacionat amb l’habitatge: ajuts, lloguer, rehabilitació, compra, cèdules d’habitabilitat, habitatges de protecció oficial, registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial, entre d’altres.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alta-ribagorca/lalta-ribagorca-gestiona-habitatges-per-vintena-joves/20170828092014008672.html


© 2021 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]