Imprimir

L'Ajuntament de Sort aconsegueix un acord amb la Generalitat per reprendre la construcció de la Biblioteca Comarcal

Feliu Sirvent/viurealspirineus | 22 de marzo de 2018

Vista exterior de la futura Biblioteca Comarcal de Sort/FeuGodoy Arquitectura
Vista exterior de la futura Biblioteca Comarcal de Sort/FeuGodoy Arquitectura

L'Ajuntament ha aconseguit tancar un acord de finançament per abordar aproximadament un 45% del projecte i deixar l’edifici acabat per fora, juntament amb la rampa d’accés del Castell. Les obres de construcció de la Biblioteca Comarcal de Sort porten més de 15 anys aturades i és un equipament cultural molt necessari a la comarca

Les obres de construcció de la Biblioteca Comarcal de Sort, porten més de 15 anys aturades. L'actual consistori es va proposar desencallar alguns projectes i equipaments públics molt necessaris per a la població pallaresa, com ara la piscina municipal que ja és una realitat. L’any passat es va arribar a la conclusió que calia recuperar el projecte de la biblioteca comarcal inicialment aprovat el 2013 ja que era el més viable per diversos factors, però calia buscar la manera de rebaixar el pressupost. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sort es va encarregar a l’estudi FeuGodoy Arquitectura, redactors del projecte original validat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, una revisió del mateix, deixant el pressupost final de l’obra en 686.630,63 €, és a dir, una rebaixa de gairebé 100.000,00 € sobre la previsió inicial. Des de llavors, l’Ajuntament ha treballat amb el Departament de Cultura per tal d’aconseguir els fons necessaris per finançar les obres i desencallar aquest projecte.

El passat 13 de març va tenir lloc al Palau Moja de Barcelona, seu del Departament de Cultura, una reunió clau per a la represa de les obres de la nova Biblioteca Comarcal de Sort. A la reunió, es van ultimar els detalls per signar un conveni entre el Departament de Cultura, l’INCASÒL i l’Ajuntament de Sort per tal de destinar 311.452,00 €, IVA inclòs, a una primera fase del projecte. Hi van assistir Assumpta Carbonell (cap de la Secció de Planificació i Cooperació de Biblioteques a la Generalitat), Josep Vives (cap del Servei de Biblioteques), Carlos Godoy (arquitecte redactor del projecte de FeuGodoy Arquitectura), Baldo Farré (tinent d’Alcalde de Sort), Pere Báscones (regidor de Cultura de Sort) i Francisco Reina del Pozo (cap Unitat Obres de l’INCASÒL)

Reunió acord biblioteca comarcal de Sort

S’aconsegueix així tancar un acord de finançament per abordar aproximadament un 45% del projecte i deixar l’edifici acabat per fora, juntament amb la rampa d’accés del Castell. El conveni preveu que tota la part administrativa aniria a càrrec de l’INCASÒL, que serà l’organisme encarregat de licitar, gestionar i assumir la despesa de les obres. Per part de l’Ajuntament, doncs, ja se li ha facilitat una separació del projecte aprovat l’any passat en dos fases.

Per tant, ara només restaria pendent la signatura final del conveni en espera de la formació de govern a la Generalitat. Si la signatura no es demora més enllà del maig, les obres d’aquesta primera fase podrien estar finalitzades entre juny i agost del 2019 aproximadament, segons el calendari previst.

biblioteca-interior

(Imatge virtual de l'interior de la futura Biblioteca Comarcal de Sort)

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-sobira/lajuntament-sort-aconsegueix-acord-amb/20180322112254010963.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]