Imprimir

L'aranès Jusèp Maria Boya, nou director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural

viurealspirineus | 18 de julio de 2017

Jusèp Maria Boya i Busquet.
Jusèp Maria Boya i Busquet.

És llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona

El Govern ha nomenat aquest dimarts Jusèp Maria Boya i Busquet com a nou director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Nascut a Les (Vall d'Aran) el 1960, actualment és director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni. Anteriorment va ser director del Museu d'Història de Catalunya. És llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, especialitzat en Història Medieval, i és membre del cos de conservadors de museus de la Generalitat des de l'any 1988. Ha estat director del Musèu dera Val d'Aran, cap de l'Àrea de Gestió Museogràfica del Museu d'Història de Catalunya i, posteriorment, responsable del projecte del Museu Nacional d'Història, Arqueologia i Etnologia de Catalunya.

Va cursar estudis de museologia i conservació i de gestió del patrimoni cultural a la Universitat de Mont-real (Canadà). Abans de dirigir el Museu d'Història de Catalunya va ocupar el càrrec de cap del Servei de Museus i de protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/cultura/jusep-maria-boya-i-busquet-nou-director-lagencia-catalana-patrimoni-cultural/20170718183442008124.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]