Imprimir

Fàbrega i Viaplana compartiran l'alcaldia de la Seu

viurealspirineus | 12 de junio de 2019

Jordi Fàbrega a la seu de Junts per la Seu/JPS
Jordi Fàbrega a la seu de Junts per la Seu/JPS

Junts i ERC acorden pactar l'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell per als propers quatre anys.

'Junts per la Seu' i ERC han arribat a un principi d'acord per garantir la governabilitat de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell durant els propers quatre anys. L'entesa entre les dues formacions estableix que Jordi Fàbrega (Junts per la Seu) i Francesc Viaplana (ERC) compartiran l'alcaldia de la capital de l'Alt Urgell: el primer l'ostentarà els primers 27 mesos i el segon al llarg dels 21 mesos restants. L'acord entre 'Junts per la Seu' i ERC també concreta un tracte d'igual a igual, amb el mateix pes dins del govern municipal, tant pel que fa a alcaldia com al nombre d'àrees i regidories.

Pla mitj.. de l'alcaldable d'ERC a la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, a la seu del partit de la capital alturgellenca, el 31 de maig de 2019 (Horitzontal).

Els resultats electorals a les passades eleccions municipals van ser força igualats: Junts per la Seu va obtenir el 26'9% dels vots i 5 regidors, baixant-ne dos en relació al 2015; ERC, va aconseguir el 21'2% dels vots i 4 regidors, un més que ara fa quatre anys. Compromís X la Seu, que va guanyar les eleccions amb 6 regidors i el 30'6% dels vots, va obtenir els mateixos representants que tenia fins ara; i la CUP va doblar resultat, passant d'una a dues regidories, amb el 9'2% dels vots.

Pel que fa al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, la proposta d'acord avalada per les dues formacions, estableix que la presidència de l'organisme també serà compartida entre ERC i JuntsXCat, després que per primera vegada els representants de l'antiga CiU hagin perdut la majoria absoluta, passant d'11 consellers comarcals el 2015 als 9 consellers actuals. Per la seva banda, ERC ha passat de 5 consellers el 2015 als 6 consellers obtinguts ara. I Compromís-CP també n'ha guanyat un, passant dels 3 del 2015, als 4 actuals.

Eleccions Alt Urgell

Aquest dimarts al vespre, l'Assemblea local i comarcal d'ERC ha donat el vist-i-plau de la militància a l'acord marc proposat per l'equip negociador. La militància de 'Junts per la Seu' ja va acceptar dilluns el contingut del principi d'acord de governabilitat.

ERC Assemblea

 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/junts-i-erc-pacten-govern-lajuntament-seu-per-als-propers-quatre-anys/20190612130633014630.html


© 2019 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]