Imprimir

Guils obre a la participació ciutadana la remodelació de la plaça Major

viurealspirineus | 16 de agosto de 2017

Plaça Major de Guils de Cerdanya.
Plaça Major de Guils de Cerdanya.

L’Ajuntament va encarregar a un estudi d’arquitectura les idees bàsiques i ara vol comptar amb l’opinió dels veïns i propietaris

Aquest passat mes de juny, l’Ajuntament de Guils de Cerdanya va encarregar a un estudi d’arquitectura les idees bàsiques per a la remodelació i millora de la plaça Major, amb la voluntat de convertir-la en un espai central de retrobament, de lleure i d’esbarjo. De fet, ara fa dos estius, ja es van realitzar les primeres intervencions en aquest sentit, es va restringir el trànsit i l’estacionament de vehicles i també s’hi van col·locar algunes jardineres. Ara es vol anar més enllà.

Idees bàsiques

Les idees bàsiques que l’estudi d’arquitectura contractat per l’ajuntament proposa en el seu projecte passen per l’ampliació de l’espai, l’eliminació del mur i també de la zona de contenidors. Els contenidors es situarien a l’aparcament del carrer Pont de Serra, a tocar de la carretera que porta a Fontanera, en una zona més discreta i de fàcil accessibilitat amb cotxe.

Dissabte 19 d’agost, assemblea de veïns

L’Ajuntament de Guils de Cerdanya ha convocat als veïns del municipi a l’assemblea de poble convocada per aquest dissabte, dia 19 d’agost, a les 18 hores, al local social de Guils. A l’ordre del dia d’aquesta reunió hi ha principalment la presentació dels projectes de renovació i millora de la plaça Major de Guils i del cementiri de Saneja. La voluntat de l’ajuntament és posar a consideració dels veïns i també dels propietaris de segones residències, per tal que tothom hi pugui dir la seva en un projecte molt sensible per la seva centralitat i transcendència urbanística. L’Ajuntament ha fet una crida als veïns, a través del facebook, a participar a l’assemblea de poble per tal de donar a conèixer les idees bàsiques del projecte i enriquir-lo amb la incorporació de les opinions dels veïns.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/cerdanya/guils-obre-participacio-ciutadana-remodelacio-placa-major/20170816130747008472.html


© 2019 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]