Imprimir

El govern espanyol valida els vols GPS a l'aeroport de la Seu

viurealspirineus | 22 de octubre de 2019

Pla general de l'avió de verificació de vol aproximant-se a la pista d'aterratge de l'aeroport d'Andorra - la Seu d'Urgell mentre es comprova el funcionament del sistema d'aproximació instrumental amb GPS, el 17 de setembre de 2019/ACN
Pla general de l'avió de verificació de vol aproximant-se a la pista d'aterratge de l'aeroport d'Andorra - la Seu d'Urgell mentre es comprova el funcionament del sistema d'aproximació instrumental amb GPS, el 17 de setembre de 2019/ACN
A la reunió d'aquest dimarts s'ha anunciat que en les darreres setmanes en aquesta infraestructura aeroportuària s’hi han dut a terme proves de vol "amb resultats satisfactoris"

Tècnics del govern andorrà i espanyol, així com representants de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria espanyola (AESA), de l'entintat gestora de serveis de navegació aèria ENAIRE, s'han trobat aquest dimarts per fer el punt sobre els avenços en l'operativitat de l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell.

La delegació espanyola ha anunciat que en les darreres setmanes en aquesta infraestructura aeroportuària s’hi han dut a terme proves de vol amb resultats satisfactoris. També han exposat els pròxims passos tècnics i administratius a seguir fins a l’aprovació definitiva de l’operativitat dels vols amb GPS, que es preveu per al pròxim mes d’abril.

Els representants d'AESA i ENAIRE han presentat la maniobra d'aproximació dissenyada per a l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell, un aeroport complex per l'orografia del territori. També han informat la delegació andorrana que el passat mes de setembre es van dur a terme diferents proves de validació del disseny de vol que van concloure de manera satisfactòria. De la mateixa manera han exposat els següents passos a seguir fins que l’aeroport permeti acollir vols amb GPS, que es preveu per al mes d’abril del 2020.

Segons un comnicat del Govern d'Andorra, els tècnics espanyols han afirmat que s’està seguint la planificació anunciada pel ministre de Foment espanyol, José Luis Ábalos, el passat mes de juny, durant la seva participació en la Trobada Empresarial al Pirineu. Per la seva part, la delegació andorrana ha agraït els esforços esmerçats per AESA i ENAIRE en aquest projecte.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/govern-espanyol-valida-els-vols-gps-laeroport-seu/20191022211757016199.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]