PRESENTACIÓ TEMPORADA ESQUÍ

FGC presenta una temporada d’hivern basada en la gestió sostenible i la promoció del territori i de l’entorn natural

Les estacions gestionades per FGC aposten per un hivern centrat en la lluita contra el canvi climàtic, el territori, la digitalització i la promoció dels parcs naturals ubicats al Pirineu català.
Foto presentació temporada esquí
photo_camera Foto presentació temporada esquí

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, conjuntament amb els directors de les cinc estacions d’FGC, han presentat el 7 de novembre les principals novetats de la temporada 2019-2020. A l’acte també hi eren: el director general d’FGC, Pere Calvet; el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; i el president de la Mancomunitat de Municipis per la promoció de l’Esquí Nòrdic, Jordi Fàbrega.

Aquest hivern, La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé continuaran treballant per a la conservació i manteniment de l’entorn, seguint una gestió sostenible que garanteixi la preservació i conservació del medi ambient. Des de fa temps, totes les accions que es duen a terme des d’FGC segueixen criteris que potencien la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire.

Valors com la natura, l’esport, la família, el relax, la biodiversitat, el paisatge, el territori, la gastronomia, la cultura i la salut continuaran sent els eixos d’una gestió que vol reforçar el seu compromís amb el territori.

Aquesta aposta pel territori, la cultura, la gastronomia, l’esport i la naturalesa del Pirineu català, té com a objectiu desestacionalitzar l’activitat de totes les estacions i mantenir les propostes lúdiques i esportives al seu entorn. Aquest hivern, FGC invitarà els usuaris a delectar-se tastant productes de quilòmetre 0 en un restaurant històric, dormir en un hotel amb encant rodejat d’arbres centenaris, deixar-se endur en una excursió pels pics més alts de la comarca i descobrir la cultura, història i tradició dels pobles d’alta muntanya. Per tant, s’aplicarà la fórmula 360º-365 dies: una àmplia oferta més enllà de la neu que promocioni el conjunt del territori, pensat tant per a l’estiu com per a l’hivern, durant tot l’any.

Aquesta temporada La Molina estrenarà l’ampliació del Telecabina Cadí Moixeró que farà més directe l’accés al conjunt La Molina+Masella, que representa 145 quilòmetres de domini esquiable i un dels més grans del sud d’Europa.

Aquest hivern arribarà carregat de bones experiències a l’alta muntanya, on els visitants podran viure una temporada diferent en plena natura, on practicar esport a l’aire lliure, ja sigui esquiant, fent snowboard o, fins i tot, passejant a peu o amb raquetes. De fet, FGC promourà l’activitat més enllà dels seus destins turístics, amb la finalitat de descobrir i donar a conèixer la gran riquesa que s’amaga dins els espais de gran valor natural del territori català. D’aquesta manera, les estacions es converteixen en la porta d’accés a aquests espais naturals i contribueixen al seu coneixement, així com al de la cultura i els paisatges que formen part de les comarques a l’alta muntanya com, per exemple, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

ARANSA-13-300x200

Finalment, tal com es va avançar la temporada anterior, FGC fa un pas endavant per dur a terme una transformació digital completa de les instal·lacions i dels processos de captació i fidelització de clients. Concretament, s’està treballant en la instal·lació a totes les estacions del sistema d’accés i venda automàtic amb el forfet amb xip (mans lliures). Això permetrà evitar cues, dimensionar els serveis, adaptar l’oferta en funció de l’ús i treballar conceptes que fomentin la demanda. D’altra banda, aquest sistema garanteix connectar més i millor amb el públic objectiu, sobretot de futur, com és el públic més jove.

El passat 25 d’octubre, FGC va signar un conveni de col·laboració amb Tot Nòrdic per a la potenciació de la pràctica de l’esquí nòrdic i la dinamització de les activitats de muntanya a les estacions nòrdiques municipals

Hivern carregat de novetats per viure amb els cinc sentits L’estació de La Molina donarà el tret de sortida a la nova temporada el proper dissabte 23 de novembre i estarà en funcionament fins al dilluns 13 d’abril de 2020. Un nou hivern carregat de diversió i noves propostes per a tots els públics. Entre les principals novetats destaca l’estrena de dos remuntadors nous: Un que permetrà perllongar el tram del Telecabina Cadí Moixeró fins al Niu de l’Àliga, arribant al cim de la Tosa (cota 2.537 m) i al Parc Natural Cadí Moixeró. Aquesta instal·lació farà més directe l’accés al conjunt La Molina+Masella, de 145 quilòmetres de domini esquiable i un dels més grans de l’estat. I d’altra banda, comptarà amb el Telecadira El Llac, que dona accés des de la zona del llac La Molina fins a Coll de Pal.

Està previst que Vall de Núria inauguri la temporada d’hivern el proper dissabte 30 de novembre, obertura que s’allargarà fins al dilluns 13 d’abril de 2020 (tenir present, però, que l’estació obre tot l’any). De cara a aquesta temporada d’hivern, està treballant en la simplificació de l’ampli portafoli de productes per aconseguir comunicar millor als clients el producte Vall de Núria, posicionant-lo com un destí d’alta muntanya de 365 dies posant en valor els atributs principals de vall única, entorn natural i ressort de muntanya. Els tres eixos principals de producte es focalitzaran en: Família, ja que vol oferir al públic familiar activitats variades per compartir en contacte directe amb la natura; Relax, dissenyat per als amants de la muntanya i el descans, la desconnexió i la vida sana, en un entorn idíl·lic; i Actiu, pensat per al públic que busca reptes i activitats en un paratge natural.

L’estació de Vallter 2000, per la seva banda, obrirà les seves portes el proper dissabte 30 de novembre i fins al 13 d’abril de 2020, temporada en què presentarà tot un seguit de novetats i millores perquè els visitants gaudeixin, encara més, de la seva experiència a la neu. En aquest sentit, presenta canvis i actualitzacions en remuntadors i pistes de l’estació, així com la substitució de la instal·lació de neu artificial de baixa pressió de la zona de Morens. Durant aquests mesos, a més, els usuaris podran fer tota mena d’activitats esportives a la neu, com esquí alpí, snowboard, freeride, activitats de muntanya, sortides amb raquetes o amb esquí de muntanya, i activitats lúdiques on els més menuts podran jugar en el Mini club l’Esquirol o gaudir dels descensos en trineu al Parc Lúdic.

Tavascan

Finalment les estacions del Pallars Sobirà obriran el proper divendres 29 de novembre a Port Ainé i 6 de desembre a Espot, i tancaran dilluns 13 d’abril de 2020. Pel que fa a les novetats d’aquesta temporada, Port Ainé, destí que disposa d’uns paisatges incomparables al ser la via d’accés al Parc Natural de l’Alt Pirineu, ha ampliat els seus canons i, a partir d’aquest hivern, l’estació passarà a tenir 11 pistes innivades (44%) i 12,900 quilòmetres innivats (48,3%). Espot, per la seva banda, és la porta d’entrada a l’únic Parc Nacional de tot el Pirineu català. Aquesta temporada comptarà amb un nou telecadira “Leitner”, desembragable de 4 places, que s’anomenarà “La Roca”, nom triat a través d’un concurs realitzat a les xarxes socials de l’estació. Finalment, és important remarcar que les estacions d’Espot, Port Ainé, Tavascan i Virós-Vallferrera són un destí global per als amants de la neu i de l’esquí en totes les seves modalitats. A més, destaquen per ser esport, territori i sostenibilitat.

El president de la Mancomunitat de Municipis per a la promoció de l’esquí nòrdic, el recentment nomenat Jordi Fàbrega, també ha estat present en l’acte de presentació de temporada. El passat 25 d’octubre, FGC va signar un conveni de col·laboració amb Tot Nòrdic per a la potenciació de la pràctica de l’esquí nòrdic i la dinamització de les activitats de muntanya a les estacions nòrdiques municipals Guils Fontanera, Lles de Cerdanya, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-La Vansa, Virós Vallferrera i Tavascan. Amb aquest conveni, la Mancomunitat i FGC pretenen garantir la continuïtat de les estacions d’esquí nòrdic, que són vitals per a la fixació de la població a les comarques i per la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions i que contribueixen a l’articulació del seu territori d’influència.