Imprimir

Èxit de visites a l’exposició ‘Temps del Romànic’ a la Seu d’Urgell, amb prop de 4.000 persones

viurealspirineus | 23 de agosto de 2016

Inauguració exposició Temps del Romànic
Inauguració exposició Temps del Romànic

Un total de 3.921 persones han visitat l’exposició ‘Temps del Romànic. Art, vida i consciència’ al llarg de les sis setmanes que han estat oberta al públic a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.

La mostra, que es va inaugurar el passat 11 de juliol, va tancar diumenge, 21 d’agost, les seves portes obtenint un gran èxit de visitants, tant per part dels urgellencs i urgellenques com dels turistes que en ple estiu han vingut a la capital de l’Alt Urgell.

Recordem que la inauguració de ‘Temps del Romànic. Art, vida i consciència’ va ser inaugurada per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Josep Borrell; el director de l'Àrea de Negoci Berguedà-Pirineus de CaixaBank, Jordi Porta; i el conservador del Museu Episcopal de Vic i comissari de l'exposició, Marc Sureda.

L’exposició

Temps del Romànic. Art, vida i consciència ha fet viatjar a l'espectador als segles XI, XII i XIII per tal que veiés, escoltés, olorés i, en definitiva, entengués com eren les persones darrera les pedres, els poderosos eclesiàstics i els senyors mitjançant recursos audiovisuals i interactius. L’exposició s’ha inspirat en el conjunt del romànic català per apropar el visitant a la Catalunya d’aquesta època, oferint una lectura polièdrica, fresca i actual d'aquell temps i d'aquell patrimoni, crucial en la història de Catalunya i d'Europa. Mitjançant recursos audiovisuals i interactius, la mostra ha permès copsar l’estètica d’una època, els avenços tècnics i la innovació del conjunt del Romànic: un element patrimonial únic, singular dins i fora del nostre país.

La mostra ha estat organitzada per l'Obra Social "la Caixa" i el Departament de Cultura de la Generalitat en col·laboració amb l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, en el marc del programa Romànic Obert, una línia d'actuació conjunta iniciada l'any 2009 per a la conservació i difusió d'aquest important llegat patrimonial català.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/cultura/exit-visites-l-exposicio-temps-romanic-seu-d-urgell-amb-prop-4-000-persones/20160823091551005521.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]