Un equip de l'Escola Mn. Albert Vives de la Seu, subcampió d'Espanya a la World Robot Olympiad

La Clàudia Sanllehí, Marcel Gómez i Biel Mateu de l'Escola Mn. Albert Vives de la Seu d'Urgell han quedat en segona posició a la final estatal de la World Robot Olympiad (WRO)

segre 1
photo_camera La Clàudia Sanllehí, Marcel Gómez i Biel Mateu al WRO

AV ROBOTS 5, de l’Escola Mn. Albert Vives de la Seu d’Urgell, format per Clàudia Sanllehí, Marcel Gómez i Biel Mateu, ha quedat en segona posició a la final estatal de la World Robot Olympiad (WRO) en la categoria “Regular Start”, sota la coordinació de la mestra Mireia Alba. L’AV ROBOTS 5 havia guanyat prèviament la final territorial de Lleida, cosa que els ha permès ser els representants de la demarcació a la fase definitiva que s’ha dut a terme a Múrcia el 16 i 17 de setembre.

segre 2

L’AV ROBOTS 5 va necessitar de l’ajuda de col·laboradors per poder fer front a totes les despeses del Campionat, ja que corrien a càrrec dels participants. Així doncs, col·laboradors com la Diputació de Lleida, Andbus, Gestiona’t Online, Seu Sport i Merceria Cal Bundancieta van fer possible el somni lleidatà.

La WRO és una prova de robòtica a nivell mundial adreçada a joves estudiants d’entre 9 i 15 anys. Per participar-hi, cal formar un equip amb dos o tres alumnes més un entrenador que dóna suport als joves durant el procés de preparació de l’olimpíada, però mai pot col·laborar ni comunicar-se amb ells durant el torneig, on l’equip té dues hores i mitja per construir i programar un robot que posteriorment ha de solucionar un desafiament a la taula de competició.

DSC_9473

Un dels valors afegits de la iniciativa és que una de les regles de joc es pot anunciar a última hora. La qualitat d’aquesta prova està en el foment de valors i capacitats, ja que els participants treballen en equip i han de desenvolupar la seva creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se’ls proposa.

L’escola ja va començar a mostrar interès per la robòtica durant el curs 2015/16, però va ser el curs passat, 2016/17, que va iniciar un projecte de robòtica molt ambiciós per a tota l’escola en horari lectiu, des de P3 fins a 6è de Primària, complementant-lo amb un extraescolar de Lego Mindstorms EV3, amb el que va competir.