Imprimir

Els casals cívics de l'Alt Pirineu col·laboren amb el Banc dels Aliments

viurealspirineus | 17 de mayo de 2019

Imatge d'un Casal Cívic de la Generalitat/gencat.cat
Imatge d'un Casal Cívic de la Generalitat/gencat.cat

Hi participen els casals cívics de la Seu d'Urgell, Sort, la Pobla de Segur i el Pont de Suert.

Els Equipaments Cívics de la Generalitat de Catalunya posen en marxa aquesta setmana una campanya juntament amb la Fundació Banc del Aliments que durarà fins al mes de juliol, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre el malbaratament alimentari a nivell global i local.

S’han organitzat uns tallers que es faran al territori dividits en dues temàtiques diferents. Per una banda, el taller “Cuina d’aprofitament, una segona vida pels aliments” vol donar a conèixer el malbaratament alimentari que es produeix a les llars i les seves conseqüències, a més d’introduir nous hàbits d’aprofitament del menjar i difondre bones pràctiques de prevenció davant la generació de residus, tant a l’hora d’anar a comprar com quan es cuina o es vol conservar els aliments i finalment es realitzarà un taller de cuina on es posaran en pràctica tots els conceptes apresos.

Per altra banda, es realitzarà el taller “Objectiu: civilització S!” que pretén donar a conèixer el concepte del malbaratament alimentari, així com conscienciar del seu impacte i reflexionar sobre com avançar cap al desenvolupament sostenible de la societat. Què succeeix quan no es posa límit al ritme d’explotació de recursos i la manera de distribuir-los és desigual? Què podem fer a nivell local per revertir els efectes d’aquest ús insostenible dels recursos?

Durant aquests tallers, els Equipaments Cívics disposaran d’unes caixes per fer la recollida dels aliments on els usuaris podran dipositar les seves donacions.
“La fam no fa vacances” és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones en risc de precarietat alimentària del nostre entorn rebin ajuda durant l’estiu. La situació actual, amb més d’un 20% de la població catalana per sota el llindar de la pobresa i una demanda creixent d’aliments per part de les entitats, fa que el Banc dels Aliments hagi d’incrementar les tones distribuïdes. Aquesta és la raó principal que porta a la fundació a fer una nova crida a la societat catalana per recollir aliments de primera necessitat.

La campanya pretén motivar a la ciutadania a mobilitzar-se contra precarietat en el nostre entorn, organitzant actes i activitats, durant els mesos de maig i juny, que permetin recollir aliments bàsics (oli, llet, llegum cuit i conserves) per omplir els magatzems de les entitats d’ajuda social de les seves respectives poblacions, i que aquestes les puguin fer arribar als seus beneficiaris durant l’estiu.

Taller “Cuina d’aprofitament, una segona vida pels aliments”

El taller “Cuina d’aprofitament, una segona vida pels aliments” es realitza als següents casals cívics de la Generalitat.

Casal Cívic de la Seu d’Urgell
Casal Cívic de Sort
Casal Cívic de la Pobla de Segur
Casal Cívic del Pont de Suert
 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/societat/els-equipaments-civics-lalt-pirineu-col-laboren-amb-banc-dels-aliments/20190517133141014340.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]