Imprimir

Els bombers de Coll de Nargó pleguen

viurealspirineus | 29 de enero de 2019

Els bombers voluntaris de Coll de Nargó no poden treballar.
Els bombers voluntaris de Coll de Nargó no poden treballar.

Els bombers han fet arribar una carta a l'alcalde del poble en la qual asseguren que a partir del dia 30 de gener el parc quedarà tancat de manera indefinida per manca de personal i de material. Han decidit que pleguen... O més ben dit, es veuen obligats a plegar davant la passivitat de l'administració.

Fa uns dies, els Bombers voluntaris ja van amenaçar amb tancar els parcs a partir del 31 de gener perquè diuen que han arribat a una situació de ''col·lapse'' i no poden donar resposta sense el personal necessari. A Coll de Nargó ja no poden aguantar més.

DyEKXdzX4AU8BXw

Jordi Fabra va lamentar que el Govern els faci servir com a ''personal low cost'' des de fa molt temps i ha assegurat que no es tracta tant d'un problema de material obsolet, sinó de falta de personal. Jordi Fabra va exposat que la gent no és conscient del greu problema que hi ha al cos i del risc que suposa no poder donar resposta a les incidències del territori. Fabra va declarar que "els parcs de funcionaris estan sota mínims, estan tancant parcs de funcionaris cada dia, i els de voluntaris no poden donar cobertura perquè no tenim personal".

Parcs de Bombers a l'Alt Pirineu 

A la vegueria de l'Alt Pirineu hi ha 22 parcs de Bombers, dels quals 4 són Parcs de Bombers professionals (el Pont de Suert, la Seu d'Urgell, Sort i Tremp) i la resta (18) són de bombers voluntaris que es reparteixen per comarques de la següent manera: Alt Urgell: Coll de Nargó, Josa i Tuixent, Montferrer, Oliana i Organyà, Pallars Sobirà: Espot, Esterri d'Àneu, Llavorsí i Ribera de Cardós. Pallars Jussà: la Pobla de Segur i Isona. Cerdanya: Puigcerdà, Alp, Bellver de Cerdanya i Llívia. Aran: Vielha e Mijaran, Bossòst i Les. 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/els-bombers-coll-nargo-pleguen/20190129111530013327.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]