LITERATURA

'La dona alada i les feres del Cardós' es presenta a Sort

L'acte tindrà lloc aquest dissabte 23 de febrer a l'Oficina de Turisme de Sort

 

La dona alada
photo_camera Exemplars del conte 'La dona alada i les feres del Cardós'

Després que el passat 28 de desembre es presentés “La dona alada i les feres del Cardós” a l'Hotel la Ribera de Ribera de Cardós, aquest dissabte, 23 de febrer a les 6 de la tarda, ho farà a l'Oficina de Turisme de Sort.

El conte “La dona alada i les feres del Cardós” és una bonica història que relata com els padrins i els nens de les Valls de Cardós troben la fórmula perquè els seus desitjos es facin realitat. Aconseguiran tenir els camins nets entre pobles i els seus veïns més contents i units. També són protagonistes del conte el mossèn, la metgessa, la mestra, els bombers voluntaris i la fauna salvatge (anomenades feres al Pallars). Darrera de tot això hi ha molt més: la cultura de les herbes medicinals, el treball manual de tants homes pujant parets de pedra seca, de tantes dones cuidant la casa, el camp i la família i ara el sentiment d’abandó del món rural. Passa desapercebut l’impacte d’un helicòpter que puja a la vall per salvar vides, com passen desapercebuts els desitjos de la gent que hi treballa dia a dia per fer una vall bonica, atractiva i productiva.

El conte s’acompanya d’una guia per conèixer els 18 pobles de les Valls de Cardós i 18 racons màgics, que tenen energia positiva, sempre a tocar del poble. En cada passejada hi ha elements descrits pels padrins que enyoren tot allò que van conèixer quan ells eren joves, fa un grapat d’anys: coves, llobateres, passos, bordes, costums Algunes de les passejades ja es van poder gaudir al 1r Festival de Senderisme de les Valls de Cardós o bé en alguna de les Marxes del Cardós.

Un projecte de l’Associació cultural, cívica i esportiva de les Valls de Cardós

“La dona alada i les feres del Cardós” és un projecte de l’Associació cultural, cívica i esportiva de les Valls de Cardós, que ha volgut agrair al Marc i la Natàlia del Parc Natural de l’Alt Pirineu, pel seu entusiasme i als professionals que han fet possible que aquest llibre surti a la llum: la Núria i el David d’Infinitgràfic, al Marcel·lí Pascual d’Edicions Salòria i al Jordi Ciborro per les seves originals pintures sobre escorça. A les persones que l’han dibuixat: a la Cinta Pintanúvols de Lleret, que va tenir la idea original de la dona alada, i a les nenes i els nens de l’Escola els Minairons de Ribera de Cardós. A l’Anna Vega i a la Núria Doya pel seus consells fotogràfics.