Imprimir

Des de  fa  més de 20 anys, l’Escola Agrària del Pirineu, imparteix formació per al sector formatger artesà

viurealspirineus | 19 de junio de 2020

Un ramat de cabres alpines a Vilamur, al Pallars Sobirà/FS
Un ramat de cabres alpines a Vilamur, al Pallars Sobirà/FS
La formació s'imparteix de manera contínua i a través de jornades incloses dins del programa de transferència tecnològica

Des de  fa  més de 20 anys, l’Escola Agrària del Pirineu, imparteix formació per al sector formatger artesà. La formació és fa mitjançant cursos organitzats dins la línia de la formació contínua que preveu el DARP i  també en jornades incloses dins del programa de transferència tecnològica, PATT.

El Consell de Formació Formatgera està format per experts universitaris i representants dels sector que aporten l’experiència i transmeten les necessitats per tal d’ elaborar els programes  de formació de la manera més encertada possible.

(Foto:Un ramat de cabres alpines a Vilamur, al Pallars Sobirà/FS)

Escola Agrària del Pirineu

L'EA del Pirineu és una de les 14 escoles que el Servei de Formació Agrària del Departament d'Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya té repartides pel territori.

Situada al poble de Bellestar, en el terme municipal de Montferrer-Castellbò, a la comarca de l'Alt Urgell.

L'Escola va néixer amb una clara vocació d'integrar-se en el medi pirinenc. Els eixos principals d’actuació són els sistemes agroforestals de muntanya, l’eqüestre i la  formatgeria.

EAP llet i formatge

L’escola en els seus inicis havia disposat d'una explotació ramadera de vacum de llet, la qual va tancar la primavera del 2017. Actualment té una explotació d’equí de sella i un centre de testage de races autòctones que acull mascles de la raça bruna dels Pirineus. A més a més una superfície cultivable de 5,5 hectàrees.

Al trobar-se ubicada en una de les comarques amb major superfície forestal de Catalunya, l’Alt Urgell, i degut  la proximitat amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Parc Natural de l’Alt Pirineu  l’escola és clau per reforçar i optimitzar els punts d’unió referents a la formació forestal.

En el centre s’imparteixen ensenyaments de formació professional específica, incorporació de joves, cursos de formació contínua i jornades de transferència tecnològica.

Oferint-se en l’actualitat 2 cicles formatius de grau mitjà. Activitats eqüestres i Aprofitament i conservació del medi natural

Per a l'actualització dels coneixements dels professionals, oferim tot un seguit de cursos i jornades, de durada variable, tant de forma presencial com a distància, dels quals trobareu informació acurada al portal Rural Cat.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/des-fa-mes-20-anys-l-escola-agraria-pirineu-imparteix-formacio-per-sector-formatger-artesa/20200619095645019747.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]