Imprimir

Curs de recuperació de camins tradicionals amb pedra seca a Senterada

viurealspirineus | 23 de noviembre de 2016

Imatge del curs.
Imatge del curs.

L’Associació Marques de Pastor, associació que gestiona el Cinquè Llac, i l’Escola Agrària del Pallars organitzen el I Curs de recuperació de camins tradicionals amb pedra seca del 21 al 25 de novembre a Senterada.

L’objectiu d’aquest curs és crear bons professionals en la restauració, reconstrucció i recuperació dels antics camins i conscienciar a la població local i als agricultors i ramaders de la necessitat de preservar-los com a element identitari del territori però al mateix temps, com a element que manté els sòl fèrtils dels conreus.

En els darrers anys s’han dut a terme accions de restauració, reconstrucció i recuperació d’alguns dels antics camins de ferradura que han perviscut al Pirineu.

El resultat d’aquestes intervencions ha posat en relleu la necessitat d’establir criteris d’actuació rigorosos basats en experiències reeixides per garantir resultats correctes.

En aquest curs, es presenten els criteris i les tècniques de recuperació de camins tradicionals des del vessant teòric i es realitzen pràctiques sobre el terreny d’algunes de les actuacions concretes més habituals per rehabilitar un camí.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-sobira/curs-recuperacio-camins-tradicionals-amb-pedra-seca-senterada/20161123101440005994.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]