Imprimir

La CUP de la Seu exigeix deixar de pagar els lloguers

viurealspirineus | 07 de abril de 2020

Xènia Antona, portaveu de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
Xènia Antona, portaveu de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

La formació anticapitalista proposa que l'Ajuntament compensi els propietaris amb una bonificació de l'BI

La CUP de la Seu d'Urgell ha exigit una moratòria en el pagament del lloguer dels habitatges i locals comercials de la Seu d'Urgell, i la compensació als propietaris amb la bonificació d'un percentatge en l'Impost de Béns i Immobles (IBI). 

Els regidors de la CUP, Xènia Antona i Bernat Lavaquiol, també han demanat que el consistori urgellenc no cobri la part proporcional del quadrimestre de la quota fixa de l'aigua ni el primer tram de consum (16m3) durant el temps de confinament. Una altra opció que planteja el grup municipal de la CUP és no cobrar la part proporcional del quadrimestre de la taxa de recollida d'escombraries, tant a habitatges com a locals comercials tancats per la crisi sanitària.

Noves mesures

La formació anticapitalista ha proposat noves mesures socials a l’Ajuntament de la Seu d'Urgell "per lluitar contra les conseqüències del COVID19 en matèria laboral i en educació".

 

propostescupseu2

La portaveu de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Xènia Antona, va proposar aquest dilluns a la Junta de Govern Local, celebrada per via telemàtica, dues noves mesures a l’equip de govern municipal.

En matèria d’educació i per tal de lluitar contra l’escletxa digital, Xènia Antona va dir que cal assegurar que tot l’alumnat tingui accés a internet de qualitat i ordinadors personals per seguir la docència telemàtica en els diverses etapes educatives obligatòries. En  aquest sentit, proposa que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell Instal·li punts d’accés a internet a la ciutat. També demana mobilitzar el material didàctic, com tauletes digitals i ordinadors portàtils, disponibles en els centres escolars de primària i de secundària del Departament d’Ensenyament a la Seu d’Urgell i l’Alt Urgell.

Pel que fa a l'àmbit laboral, Antona proposa no cobrar la part a la durada de l’estat d’alarma de l’impost de vehicles (IVTM) d’empreses i autònoms afectades pel tancament de les seves activitats econòmiques.

 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/cupde-seu-proposa-deixar-pagar-els-lloguers/20200407143259018308.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]