Imprimir

El Conselh Generau d’Aran dona suport a la candidatura olímpica i a la inclusió de la Val com a subseu

viurealspirineus | 11 de marzo de 2020

Francés Boya, s’ha reunit a Madrid amb el president del COE, Alejandro Blanco/Conselh Generau d'Aran
Francés Boya, s’ha reunit a Madrid amb el president del COE, Alejandro Blanco/Conselh Generau d'Aran
El síndic i el president del COE es reuneixen a Madrid per tractar diversos temes del projecte Pirineus-Barcelona 2030

El govern del Conselh Generau d’Aran presentarà al ple de l'ens d'aquest dimecres una moció per manifestar el seu suport a la candidatura de Jocs d'Hivern de l'any 2030, amb la inclusió de la Val com a subseu organitzadora de les proves de neu. A més, des de la institució es constituirà una Taula Aranesa amb els principals agents del territori, per tal d'implicar-se en la construcció del projecte. Aquest dimarts, el síndic d'Aran, Francés Boya, s'ha reunit a Madrid amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, per tractar diferents assumptes relacionats amb la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 i ha destacat la "repercussió que tindrien per al desenvolupament econòmic i social" d'aquesta zona.

Boya ha afegit que "els Jocs Olímpics de 2030 seran els primers d'una nova etapa aprovada pel Comitè Olímpic Internacional (COI)" i ha destacat el fet que la candidatura Pirineus-Barcelona s'ofereixi "per experimentar aquest nou format". A més, ha manifestat que "la importància d'aquests Jocs resideix també en què tenen com a base fonamental el respecte al medi ambient, l'equilibri territorial i la lluita contra el despoblament".

Per tot plegat i a través de la moció que es debatrà al ple d'aquest dimecres, el Conselh Generau busca posar-se a disposició dels responsables de la candidatura i farà arribar aquest acord a la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Barcelona, la secretaria general de l'Esport, la Generalitat de Catalunya, el COE i el govern de l'Estat. Ara per ara, el COI ja ha donat llum verda al projecte i ha començat una fase de diàleg, deixant clar que el territori i la proposta compleixen amb la seva Agenda 2020 pel que fa a les condicions per a convertir-se en seu dels Jocs Olímpics de 2030.

Reunió amb el president del COE

El síndic d’Aran, Francés Boya, s’ha reunit aquest matí a Madrid amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, per a tractar de primera mà diferents assumptes relacionats amb la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030.

Aquests Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern són de gran importància per a la Val d’Aran per l’impacte i repercussió que tindrien per al desenvolupament econòmic i social del nostre territori”, afirma el síndic d’Aran, que afegeix que “els Jocs Olímpics de 2030 seran els primers d’una nova etapa aprovada pel Comitè Olímpic Internacional (COI) i Pirineus-Barcelona s’ofereix per a experimentar aquest nou format de Jocs Olímpics capaços d’inspirar i transformar la societat, especialment als joves”.

Així mateix, el síndic també ha manifestat que “la importància d’aquests Jocs resideix també en què tenen com a base fonamental el respecte al medi ambient, l’equilibri territorial i la lluita contra el despoblament”.

El COI ja ha donat llum verda al projecte Pirinencs-Barcelona i ha iniciat una fase de diàleg, deixant clar que el territori i la proposta compleixen amb la seva Agenda 2020 en el que fa a les condicions per a convertir-se en seu dels Jocs Olímpics de 2030.

Per això, el govern del Conselh Generau d’Aran presentarà aquest dimecres. 11 de març, en el Ple una moció per a manifestar el suport de la institució a la candidatura olímpica de l’any 2030 entre els territoris de Catalunya i Aragó amb la inclusió d’Aran com a subseu organitzadora de les proves de neu, i constituirà una Taula Aranesa amb els principals agents representatius del territori per a implicar-se en la construcció de la candidatura en clau aranesa.

Amb aquesta moció, el Conselh Generau cerca posar-se a la disposició dels responsables de la candidatura i farà arribar aquest acord a la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport, la Generalitat de Catalunya, el COE i el Govern espanyol.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/val-daran/conselh-generau-d-aran-dona-suport-candidatura-olimpica-i-inclusio-val-com-subseu/20200311125855017901.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]