Imprimir

Comencen els treballs de sanejament del camí d'accés al santuari de la Mare de Déu d'Arboló

viurealspirineus | 13 de abril de 2019

Santuari de la Mare de Déu d'Arboló, al terme municipal de Soriguera, al Pallars Sobirà/gencat.cat
Santuari de la Mare de Déu d'Arboló, al terme municipal de Soriguera, al Pallars Sobirà/gencat.cat

El Parc Natural de l’Alt Pirineu invertirà més de 30.000 euros en obres d’arranjament i reparació d’aquest camí i el que dona accés al poble de Besan

El Parc Natural de l’Alt Pirineu invertirà més de 30.000 euros en l’arranjament i reparació del camí d’accés des de Baro i el pont d’Arboló al santuari de la Mare de Déu d'Arboló, situat al terme municipal de Soriguera, a 640 m d’altitud.

Els treballs de sanejament s’iniciaran aquest dijous i  s’allargaran fins després de Setmana Santa (25 d’abril). Prèviament, la brigada de manteniment del parc ha desmuntat totes les baranes de fusta. L’actuació es du a terme en coordinació amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Camí d'Arboló 2

L’objectiu és sanejar el camí, afectat per despreniment de roques, atès que discorre per un terreny de geologia complexa, amb una cinglera per la riba esquerra del riu Noguera Pallaressa que conforma l’estret d’Arboló, dominat per la Roca del Lladre (948 m). 

Mentre durin els treballs, quedarà tancat l’accés a peu a aquest camí, així com la pesca al tram del riu Noguera Pallaresa que discorre per sota per tal de garantir la seguretat. Es preveu la finalització d’obra abans de la celebració del concorregut Aplec de diumenge 5 de maig, que honora a la Mare de Déu d’Arboló, patrona del Pallars.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-sobira/comencen-els-treballs-sanejament-cami-dacces-santuari-mare-deu-darbolo/20190413143837014009.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]