GESTIÓ D'ÀREES DE MUNTANYA

Cinc universitats catalanes posaran en marxa a l'octubre el primer màster a l'Estat en gestió de muntanya

Els continguts els impartiran una cinquantena d'experts de la UdL, UAB, UB, UdG i Rovira i Virgili

El professor de Geografia de la UdL, Ignasi Aldomà, impartint un taller a l'Alt Pirineu com els que es duran a terme en el marc del Màster en gestió d'àrees de muntanya. (Horitzontal)
photo_camera El professor de Geografia de la UdL, Ignasi Aldoma, impartint un taller a l'Alt Pirineu/Ignasi Aldomà

El pròxim mes d'octubre començaran les classes del Màster en gestió d'àrees de muntanya, el primer a l'estat espanyol i un dels pocs al món centrat específicament en la planificació i gestió per al desenvolupament sostenible d'aquests territoris. El màster interuniversitari, que tindrà una part presencial amb classes a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida i tallers a l'Alt Pirineu-Aran i a la Garrotxa, i una de virtual, està coordinat pel professor del departament de Geografia i Sociologia de la UdL, Ignasi Aldomà. En l'organització del màster i en la impartició de continguts hi participaran també les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Girona i Rovira i Virgili de Tarragona.

En total, seran una cinquantena d'experts de les cinc universitats, majoritàriament geògrafs, però també geòlegs i economistes els encarregats d'abordar la meteorologia, la hidrologia, el paisatge, la biodiversitat, els riscos naturals, la demografia, l'economia, el turisme, el patrimoni, les polítiques regionals, les planificacions territorials i urbanístiques de les àrees de muntanya, entre d'altres temàtiques.

"Es tracta sobretot de donar eines per al desenvolupament d'aquests territoris que tenen problemàtiques específiques com ara el despoblament, dificultats per accedir a infraestructures i serveis i riscos naturals", ha explicat Aldomà. 

Aquest màster interuniversitari, que se centrarà principalment en els àrees de muntanya mediterrànies i alpines, té 60 crèdits que es poden cursar a temps complet, un any, o a temps parcial, un o dos anys. Mentre que les matèries obligatòries es cursaran presencialment a la UdL, les optatives seran no presencials. El pla d'estudis es completa amb pràctiques externes en empreses i administracions relacionades amb la planificació o la dinamització econòmica i el treball de fi de màster, segons han explicat des de la Universitat de Lleida.

Més a Comarques