Imprimir

La carretera d'Hortoneda tallada pel risc de despreniment d'una pedra d'unes 90 tones

viurealspirineus | 28 de enero de 2020

Imatge de la pedra que perilla de caure a la carretera d'Hortoneda/Ajuntament de Conca de Dalt
Imatge de la pedra que perilla de caure a la carretera d'Hortoneda/Ajuntament de Conca de Dalt
La vintena de veïns d'aquest poble no tenen cobertura de mòbil i l'única sortida és una pista forestal amb neu i fang

La vintena de veïns d'Hortoneda, al Pallars Jussà, es troben incomunicats des d'aquest diumenge a les onze del matí pel risc de despreniment d'una pedra d'unes 90 tones a la carretera d'accés al poble. Els darrers dies aquesta roca s'ha mogut entre 5 i 10 metres i el perill de despreniment ha portat a tancar la via per prevenció. Ara, l'única sortida que tenen els veïns és a través d'una pita forestal que les nevades dels darrers dies han deixat impracticable. Aquests veïns tenen cobertura de telefonia mòbil. Martí Cardona, alcalde del municipi de Conca de Dalt, ha explicat que està previst que aquest dimarts tècnics especialistes es desplacin a la zona per intentar fer caure la roca.

Cardona ha afegit que el perill un cop hagin pogut fer caure la roca és que les més de 90 tones de pes deixin impracticable la via a causa de l'impacte.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-jussa/carretera-dacces-nucli-pallares-dhortoneda-es-troba-tallada-pel-risc-despreniment-duna-pedra-dunes-90-tones/20200128101126017297.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]