Imprimir

Els fados de Carolina Blàvia enceten els 'Dijous a la fresca' de la Vall de Boí

viurealspirineus | 16 de julio de 2019

La cantant de fados Carolina Blàvia actuarà aquest dijous a Barruera, a la Vall de Boí
La cantant de fados Carolina Blàvia actuarà aquest dijous a Barruera, a la Vall de Boí

El cicle 'Dijous a la fresca' de la Vall de Boí, arriba enguany a la seva 28a edició.

Carolina Blàvia enceta aquest dijous 18 de juliol, a Barruera, els 'Dijous a la fresca' de la Vall de Boí. El cicle, que arriba a la seva 28a edició, també proposa les actuacions de Dr. Rumbeta (rumba catalana), el 25 de juliol a Taüll; Gilbert Estruc (màgia per a tots els públics), l'1 d'agost al Pla de l'Ermita; Els Cremats (havaneres), el 8 d'agost a Boí; i la música tradicional de Pepa Chireta, el 22 d'agost a Durro.

Carolina Blàvia

Carolina Blàvia presenta 'Destino meu'

La cantant de Lleida, Carolina Blàvia, ha viscut sempre el fado d’una manera particular i aquest dijous presenta a Barruera el seu últim disc 'Destino meu'. La cantant va Iniciar el seu projecte l’any 2002. En aquell moment, en què el fado encara no gaudia de la popularitat actual, va crear “EnFado” en la que versionaven fados amb instruments no habituals de l’estil i també donant un caràcter propi, més popular potser, allunyat de la sonoritat típica del fado més hortodox.

Gran coneixedora de Portugal, sobretot de Lisboa i de la vida “fadista” lisboeta, ha viatjat nombroses vegades al país veí i ha participat i col·laborat en diverses sales de fado de Lisboa -Portugal- on ha realitzat varies col·laboracions; “fàbrica do Braço de prata” , “Mesa de Frades”, “Club de Fado” o “Tasca do chico” són algunes de les sales on ha actuat.

dijous a la fresca

Carolina Blàvia canta en portuguès i també en català. Ha musicat poemes i també traduït alguns fados (clàssics i actuals). Tot i que el seu objectiu es tenir un segell i identitat pròpia, ha fet una immersió profunda en aquest estil que li serveix d’inspiració en tots els seus treballs.

Des de 2015 va iniciar un periòde de composició i elaboració de temes propis. Lletra i música. En portuguès i en Català. Treball conjuntament amb el pianista i arrangista Pancho Marrodan que ha realitzat els arranjaments a la major part dels temes que conformen el disc “Destino meu” editat per Picap.Sl i que es presenta l’any 2018 a Lleida.  

El disc Destino meu, que presentarà aquest dijous a Barruera, suposa la consolidació d’una nova etapa, sense abandonar el suport intermodal, continuant amb el treball gràfic com a element potenciador de la creativitat, suposa l’opció per l’obra d’autoria. L’actualització del que el gènere inicial, el Fado, ha suposat per a l’artista.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alta-ribagorca/carolina-blavia-enceta-barruera-els-dijous-fresca-vall-boi/20190716134824015137.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]