Imprimir

Capturen un os mascle de 120 Kg a la Val d’Aran

viurealspirineus | 27 de mayo de 2019

Imatge de la captura de l'os/CGA
Imatge de la captura de l'os/CGA

Es tracta d’un os jove capturat en el marc de l’acció del Piroslife de captura i monitorització d’ossos, per evitar conductes conflictives i facilitar-ne la gestió preventiva.

Ahir 26 de maig de bon matí es va capturar un os mascle de 120 quilos a la val d’Aran, al municipi de Vielha e Mijaran. Es tracta d’un os jove capturat en el marc de l’acció del Piroslife de captura i monitorització d’ossos, per evitar conductes conflictives i facilitar-ne la gestió preventiva.

L’os va ser equipat amb un collar GPS i emissors VHF, microxip i identificadors d’orella, i sotmès a una exploració veterinària. Es van realitzar biometries i obtenir mostres biològiques, que permetran conèixer-ne la identitat i la filiació.

L’exemplar, estava en bones condicions físiques i tot el protocol de captura i marcatge va transcórrer sense incidents. En l’operatiu, dirigit per tècnics i agents del Conselh Generau d’Aran, hi va participar també personal de la Generalitat de Catalunya; tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat, de Forestal Catalana i del Cos d’Agents Rurals.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/val-daran/capturen-mascle-120-kg-val-d-aran/20190527191542014463.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]