Imprimir

Arcavell rememora la frontera de la Farga de Moles durant la II Guerra Mundial

viurealspirineus | 16 de julio de 2019

Guàrdies civils  i carrabiners a la frontera de la Farga de Moles/Foto:Manuel Pomares Prat
Guàrdies civils i carrabiners a la frontera de la Farga de Moles/Foto:Manuel Pomares Prat

Aquest divendres, 19 de juliol, a Arcavell, l'historiador Pau Chica oferirà la conferència. “Camins de vida i mort. La frontera alturgellenca durant la II Guerra Mundial”.

Aquest divendres, 19 de juliol, a Arcavell, l'historiador Pau Chica oferirà la conferència. “Camins de vida i mort. La frontera alturgellenca durant la II Guerra Mundial”. La xerrada tindrà lloc a les set del vespre a les antigues escoles d'Arcavell, al costat de l'església de Sant Andreu. La conferència s'emmarca en la programació per commemorar el desè aniversari de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU)

Pau Chica

(Imatge de l'historiador de la Seu d'Urgell, Pau Chica)

10 anys d'aposta per la història local i la recerca

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU) commemora, a partir d'aquest diumenge i fins al pròxim 16 de novembre, la seva primera dècada de trajectòria, marcada pel seu paper clau a l'hora de "liderar" la recerca que s'ha dut a terme sobre aquesta part del territori, segons ha explicat el seu president Lluís Obiols.

D'aquesta manera, a través de l'entitat s'han canalitzat diverses iniciatives, com ara les impulsades per joves que s'estan formant fora d'aquesta zona o bé de persones que estaven fent estudis a títol individual.

Per celebrar els seus deu anys, l'associació ha programat un total de 22 activitats per tots els municipis de la comarca, entre conferències, caminades, visites guiades, jornades acadèmiques, taules rodones i presentacions de llibres. 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/arcavell-rememora-frontera-farga-moles-durant-ii-guerra-mundial/20190716212254015146.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]