Imprimir

Aquest divendres, després de 34 anys, Puigcerdà serà sortida d'una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya

viurealspirineus | 27 de marzo de 2019

Imatge d'una edició anterior de la Volta Ciclista a Catalunya
Imatge d'una edició anterior de la Volta Ciclista a Catalunya

El retorn de la prova a Puigcerdà amb la sortida de la cinquena etapa permetrà als veïns i aficionats a aquest esport veure un dels millors espectacles ciclistes del món

Desprès de 34 anys, aquest 29 de març Puigcerdà serà de nou sortida d’una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, concretament la cinquena etapa de 188,1 km i amb arribada a Sant Cugat del Vallès.

Així doncs aquest 2019 i desprès de més de 3 dècades, Puigcerdà tornarà a viure en directe la sortida del pilot de la Volta Ciclista a Catalunya i que any rere any aplega els millors ciclistes i equips del món, formant part del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial.

Segons ha destacat Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, “Puigcerdà sempre ha estat vinculat amb “la Volta”, participant al llarg de la seva història un total de 26 vegades, amb 12 sortides i 14 arribades d’etapa”, alhora que també ha recordat que “el ciclista puigcerdanès Miquel Casas va ser campió de la Volta Ciclista a Catalunya de l’any 1944”.

El retorn de la prova a Puigcerdà amb la sortida de la cinquena etapa permetrà als veïns i aficionats a aquest esport veure un dels millors espectacles ciclistes del món, alhora que, gràcies a la dimensió mediàtica de la cursa, el nom de Puigcerdà creuarà fronteres.

Segons Rubèn Peris, Director General de la Volta Ciclista a Catalunya, després de les dues etapes de muntanya, divendres arribarà l’etapa més llarga de la Volta, entre Puigcerdà i Sant Cugat del Vallès. Serà una etapa que es desenvoluparà per carreteres sinuoses, ideal per escapades o per l’arribada a l’esprint al nucli urbà de Sant Cugat del Vallès.

Igualment destacable serà la participació de luxe de la prova, a l’abast dels amants del ciclisme: Chris Froome (Sky), Alejandro Valverde (Movistar), Marc Soler (Movistar), Simon Yates (Mitchelton-Scott), Thibaut Pinaud (Groupama-FDJ), entre molts d’altres i que formaran un pilot de 175 corredors.

HORARIS: Control de signatures i Sortida neutralitzada:

- De 11:20h a 12:20h, control de signatures al passeig la Sèquia-passeig el Bosquet. Tots els corredors signaran individualment el control obligatori previ a la sortida. El públic podrà gaudir de l’organització i l’estructura de tots els equips participants.

- 12:25h, crida als corredors a la zona de sortida ubicada al passeig de la Sèquia, per l’acte protocol·lari del tall de cinta.

- 12:30h, sortida neutralitzada. Des del passeig de la Sèquia, cap al carrer Dr. Piguillem, plaça Barcelona, carrer Higini Ribera, avinguda Catalunya i N-260 direcció Barcelona.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/esports/aquest-divendres-despres-34-anys-puigcerda-sera-sortida-duna-etapa-volta-ciclista-catalunya/20190327135130013841.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]