Imprimir

Acord per l'ampliació de l'heliport de Vielha

Marta Lluvich/viurealspirineus | 03 de febrero de 2018

Imatge de l'heliport de Vielha. Foto: Marta Lluvich
Imatge de l'heliport de Vielha. Foto: Marta Lluvich

Amb aquestes obres s'assegurarà l'operativitat de la instal·lació les 24 hores al dia

El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Conselh Generau d'Aran han arribat a un acord per ampliar l'heliport de Vielha amb l'objectiu que pugui ser un referent europeu en aquests tipus d'infraestructures. L'ampliació consistirà en assegurar l'operativitat de la instal·lació les 24 hores al dia, reformar els espais interiors de l'actual hangar en zona de serveis i sala de gestió d'emergències i instal·lar un hangar i una plataforma d'estacionament en un terreny adjacent. Aquesta actuació la finançaran el Departament, a través d'Aeroports de Catalunya, el Conselh Generau i HabockAviation Group, concessionari i operador principal de l'heliport. Està previst que les obres comencin durant la primavera i finalitzin a l'estiu.

L'heliport de Vielha, acull actualment operacions del Servei d'Emergències Mèdiques, rescats de muntanya, avituallament i trasllat de residus de refugis de muntanya, així com de treballs aeris en alta muntanya i de vols turístics d'heliesquí. Amb les noves actuacions previstes es millorarà la seva capacitat per donar continuïtat a aquestes operacions i acollir-ne de noves.

Per al secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ''amb aquesta actuació no només millorem l'operativa de l'heliport sinó que modernitzem la instal·lació i generem més activitat econòmica''.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/val-daran/acord-per-lampliacio-lheliport-vielha/20180203140724010604.html


© 2021 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]