Imprimir

Finalitza la 28a edició del Dansàneu amb un èxit rotund

Feliu Sirvent | 30 de junio de 2019

Esbart Sant Martí de Barcelona/Joan Blanco
Esbart Sant Martí de Barcelona/Joan Blanco

Les Valls d'Àneu han estat l'escenari d'una proposta artística de marcat to contemporani, que no ha oblidat el vincle amb la tradició i el seu extraordinari patrimoni.

Aquest diumenge ha finalitzat la 28a edició del Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, amb un èxit artístic i d'assistència rotund. La matinal de dissabte del Dansàneu 2019 ha estat inoblidable. A l'esgésia de Santa Maria d'Àneu ha ressonat pletòrica la veu de Mirna Vilasís i la guitarra de Xavi Múrcia i al seu so la dansa de l'esbart Sant martí de Barcelona.

Al migia, À E R ha lluït a recer d'uns dels bells espais patrimonials de la vall, l'església de Santa Maria d’Àneu (La Guingueta d'Àneu-Escalarre). Una producció guanyadora del Premi Delfí Colomé creada per Laia Santanach, que s'estrenarà a l'agost a ÉsDansa i a l'octubre a la Fira Mediterrània de manresa.

AER Dansàneu

(Foto:Joan Blanco)

La tarda, no podia acabar de millor manera. El nombrós públic aplegat, va assistir a una altra estrena: la del tenora Jordi Molina acompanyat d'altres músics en format quartet, unint forces amb l' Esbart Ciutat Comtal i coreografies de Teresa Agustí i Lluís Calduch.

Esbart Ciutat Comtal

(Foto:Joan Blanco)

Més tard, a València d'Àneu, els protagonistes van ser la dansa, la música i les falles amb Magí Serra i Arnau Obiols.

Arnau Obiols

(Foto:Joan Blanco)

Una edició exitosa

Aquest diumenge, el Dansàneu 2019 acaba la seva edició i referma la seva voluntat de continuar incentivant la producció en dansa així com consolidant el seu model de festival d'estiu dimensionat en base a paràmetres de sostenibilitat i rigor artístic, segons ha assenyalat la directora del festival, Rut Martínez, Els municipis d'Esterri d'Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d'Àneu han estat l'escenari d'una proposta artística de marcat to contemporani, que no oblida el seu vincle amb la tradició i que posa en valor l'extraordinari patrimoni de les Valls d'Àneu.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-sobira/28a-edicio-festival-cultures-pirineu-dansaneu-finalitza-amb-exit-rotund/20190630213330014873.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]