Imprimir

15 anys d’informació de proximitat

Editorial | 05 de diciembre de 2017

15 anys de VIURE ALS PIRINEUS en portades. Foto: Creativa.cat
15 anys de VIURE ALS PIRINEUS en portades. Foto: Creativa.cat

VIURE ALS PIRINEUS ha crescut i s’ha consolidat com a mitjà d’informació de proximitat i també com a referència comunicativa de la realitat veguerial de l’Alt Pirineu

El mateix any que es van posar en circulació les monedes i bitllets d’euro en quinze països de la Unió Europea, que va naufragar el vaixell “Prestige” davant de les costes gallegues i que va morir el compositor Xavier Monsalvatge, naixia a la Seu d’Urgell VIURE ALS PIRINEUS. Era el maig del 2002 quan apareixia el primer número d’una revista, inicialment pensada com a publicació d’informació local de l’Alt Urgell i la Cerdanya, amb una decidida vocació territorial i de servei. Ben aviat la idea primera va anar evolucionant i de seguida es va apostar per una publicació gratuïta que optava per un nou model d’informació local i de proximitat que volia reflectir la vitalitat de la societat civil a les comarques pirinenques.

El primer número sortia amb una clara declaració d’intencions, avui plenament vigent: “VIURE ALS PIRINEUS respon a la filosofia de les noves publicacions gratuïtes que amb vocació de servei donen preferència als temes d’interès social, als anhels quotidians dels ciutadans i de les associacions, a les tendències que configuren la vida als pobles i a la ciutat, i a l’activitat econòmica local”.

Quinze anys després de la seva aparició, podem assegurar que el balanç ha estat positiu. VIURE ALS PIRINEUS ha crescut i s’ha consolidat com a mitjà d’informació de proximitat i també com a referència comunicativa de la realitat veguerial de l’Alt Pirineu. Credibilitat i proximitat ha estat la base de la seva evolució i del seu creixement i l’aparició, fa deu anys, del diari digital www.viurealspirineus.cat, n’és una bona mostra.

El cert és que el mapa dels mitjans de comunicació en el conjunt del país està canviant a gran velocitat i cada cop més els mitjans d’informació de proximitat estan guanyant lideratge informatiu als mitjans d’informació tradicionals, especialment amb l’aparició de nombroses capçaleres digitals. La premsa comarcal i de proximitat té un valor estratègic que sovint la premsa generalista no té, omple un espai necessari que va més enllà de l’estrictament informatiu i enforteix un sentiment de pertinença, de cohesió i de vertebració territorial.

La premsa de proximitat omple un espai necessari que va més enllà de l’estrictament informatiu i enforteix un sentiment de pertinença, de cohesió i de vertebració territorial

La premsa comarcal i local es caracteritza, precisament, per la seva serietat i el rigor en els continguts informatius, en les opinions dels seus col·laboradors i en la fidelització dels anunciants. Estem parlant d’uns mitjans que s’han convertit en una referència informativa per al lector, gràcies també a la proximitat en les notícies i la identificació amb l’entorn. Ningú escriu ni publica tant sobre els nostres ajuntaments, les nostres festes, la nostra cultura i les nostres reivindicacions i anhels. Ningú com la premsa de proximitat per ser els notaris del pas del temps als nostres pobles i ciutats.

VIURE ALS PIRINEUS és un instrument de vertebració del territori de l’Alt Pirineu i una eina de cohesió de la identitat dels seus municipis i comarques. VIURE ALS PIRINEUS recull a la seva hemeroteca els últims quinze anys de la nostra realitat més propera. Des de la quotidianitat, la volem continuar explicant molts anys més.

 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/editorial/15-anys-d%E2%80%99informacio-proximitat/20171205113902010193.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]