27.05.2020 |
Viure als Pirineus

Tornen les Jornades micològiques de la Val d'Aran

El Conselh Generau d'Aran, en col·laboració amb Turisme Val d'Aran i la Societat Catalana de Micologia, organitza entre els dies 13 i 16 de setembre la XII edició de les Jornades Micològiques de la Vall d'Aran.

Cartell  XII edició de les Jornades Micològiques de la Vall d'Aran.
Cartell XII edició de les Jornades Micològiques de la Vall d'Aran.
Tornen les Jornades micològiques de la Val d'Aran

La recerca i recollida de bolets és una activitat tradicional fortament arrelada a la Vall d'Aran. Els boletaires i els aficionats a la micologia creixen any rere any en un entorn favorable per a la micologia. Per això, i amb l'objectiu de mantenir els valors naturals dels ecosistemes de la Vall d'Aran, el Conselh Generau d'Aran ha iniciat diferents actuacions perquè l'activitat de recollida de bolets no comprometi la producció i diversitat de bolets de l'Aran, potenciant l'educació ambiental i el treball científic.

En el marc de la XII edició de les Jornades micològiques de la Val d'Aran, es podrà participar en diferents sortides al camp per conèixer la biodiversitat de bolets i visitar l'espai d'exposició el 15 i 16 de setembre. Aquestes activitats tenen com a finalitat mostrar la gran riquesa d'espècies micològiques de l'Aran.

Com a novetat en aquesta edició el dia 15 hi haurà un workshop participatiu per aprendre a identificar i classificar les principals famílies de bolets de l'Aran.

L'exposició de bolets de la Vall d'Aran es durà a terme els dies 15 i 16 de setembre a la seu del Conselh Generau d'Aran.

Tot i que les activitats de les Jornades Micològiques són gratuïtes, cal inscriure’s prèviament, ja que les places són limitades a través del Conselh Generau d’Aran Tel. 973 641 801 o a [email protected] . També us podeu inscriure a través del servei de preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat www.ruralcat.net/preinscripcionspatt.

Cal recordar que des de l’any 2014 el Conselh Generau d’Aran regula la recollida de bolets als boscos de la Val d’Aran a través d’una ordenança que permet que residents, propietaris de segones residències i gent que pernocti en establiments turístics de la Val d’Aran, puguin recollir bolets en els boscos sense cap cost. A tal efecte el Conselh Generau expedeix uns talonaris als ajuntaments i allotjaments hotelers.

El reglament, d’acord amb la normativa forestal catalana, aplica sancions que van de lleus, greus, fins a molt greus en casos de reincidència. El Conselh Generau d’Aran te instal·lats 42 panells de senyalització en les pistes forestals per informar sobre la normativa de recollida bolets en aranès, català, castellà i francès.

Tornen les Jornades micològiques de la Val d'Aran
Comentarios