PATRIMONI CULTURAL

El Conselh Generau encarrega la redacció del projecte d’accessibilitat al campanar de Sant Andrèu de Salardú

El Conselh Generau d’Aran destina 12.480 € a la redacció d’aquest projecte arquitectònic que ha de permetre la recuperació del accés i reforma del campanar per què en un futur sigui visitable. Aquesta actuació del Conselh Generau respon a dos objectius, la recuperació i manteniment del patrimoni de la Val d’Aran i que aquest es converteixi en un nou atractiu turístic vinculat a la historia del país.

Imatge del campanar de Sant Andreu de Salardú
photo_camera Església de Sant Andrèu de Salardú, a la Val d'Aran

El Govèrn d’Aran ha encarregat a l’arquitecte i director de la School of Architecture de la UIC (Universitat Internacional de Catalunya) de Barcelona, Josep Luis i Ginovart, la redacció del projecte executiu d’accessibilitat al campanar de l’església de Sant Andrèu de Salardú. El Conselh Generau d’Aran destina 12.480 € a la redacció d’aquest projecte arquitectònic que ha de permetre la recuperació del accés i reforma del campanar per què en un futur sigui visitable. Aquesta actuació del Conselh Generau respon a dos objectius, la recuperació i manteniment del patrimoni de la Val d’Aran i que aquest es converteixi en un nou atractiu turístic vinculat a la historia del país.

El Conselh Generau d’Aran ja ha portat a terme altres actuacions d’aquestes característiques com en el cas de la recuperació del campanar de l’església de Sant Fèlix de Vilac. El Dr. Josep Lluis i Ginovart, és arquitecte pel ETSAB de la UPC (1982) i Doctor arquitecte per la ETSARQ de la UIC (2002). En l’actualitat des de 2016 és professor titular i Director de la School of Architecture de la Universitat Internacional de Catalunya, UIC de Barcelona. Ha estat Director del Departament d’Arquitectura de la Universitat Rovira hi Virgili (2014-2016). És investigador actiu, i va dirigir com IP el Grup de Recerca reconeguda Architectural Heritage (PATRIARQ). Actualment és al capdavant de la primera Càtedra de Catalunya d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic

L'església de Sant Andrèu de Salardú llueix un estil arquitectònic exterior propi del romànic tardà del segle XIII, la planta és de tipus basilical, amb l'encapçalament de tres absis i portada exempta de timpà. A l'angle sud-oest hi ha adossada una torre campanar del segle XV que conserva a la planta baixa un espai habitable estructurat en cúpula i nervadures.
A l’interior manté una elegant estructura arquitectònica gòtica sostinguda sobre pilars de base quadrada i voltes de creueria. Amb una de les pintures murals més extenses i millor conservades de la Val d'Aran, del segle XVII. A l'absis central, es troba erigida la talla en majestat del Crist de Salardú, del segle XII, obra mestra del taller d'Erill la Vall.