Solsona es prepara per a la Fira del Bolet i el Boletaire

La fira se celebrarà els dies 22 i 23 d'octubre i inclourà les 12enes Jornades Gastronòmiques de Tardor.

14700943_10211116970505780_8401769427448099063_o
photo_camera n cep. Foto: Facebook Anna Solans.

El Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya participarà a la Fira del bolet i el boletaire del Solsonès organitzant diverses activitats, que començaran el dijous 20 d’octubre, a les sis de la tarda, amb un taller de cuina de bolets amb maridatge, a càrrec de Joan Font, xef i cap de cuina, i David Picazo, sommelier i cap de sala del restaurant Can Puig (Clariana de Cardener). Es farà a la sala d’actes de l’edifici del Seminari.  

Pel dissabte 22 d’octubre, s’ha organitzat una sortida micològica a la finca Monegal.  Es sortirà de la Plaça del Camp, a dos quarts de nou del matí, i del Punt d’informació turístic de Sant Llorenç de Morunys, a un quart de deu. El mateix dia, a les cinc de la tarda, es farà un taller de conserva de bolets a càrrec d’Oriol Pallarès, a la Sala Gris. Aquest taller s’ha organitzat conjuntament amb el Consorci Leader Catalunya central.

A partir de les cinc, també es podrà visitar l’exposició de bolets,  a l'entrada de l'Ajuntament de Solsona, organitzada conjuntament amb el Grup de Natura del Solsonès i el Projecte StarTree, on es veuran les espècies recollides a la sortida del matí.

Per assistir al taller de cuina del dijous, a la sortida i al taller de conserves de dissabte, cal fer inscripció prèvia, ja que les places són limitades, per telèfon al 973 48 16 44 (de 8 a 15h) o per correu a [email protected]Totes les activitats són gratuïtes, excepte el taller del dijous, que té un preu de 10 €. 

El programa de la fira

Dijous 20 d’octubre

18 h
Taller de cuina amb bolets a càrrec de Joan Font, cap de cuina i David Picazo, sommelier i cap de sala del restaurant Can Puig (Clariana de Cardener). 

Preu: 10 €. Places limitades. Cal fer inscripció prèvia per telèfon al 973 48 16 44 (de 8 a 15 h) o per correu a [email protected]

Ho organitza: Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Consorci Leader, Gustum, DARP i FEADER 
Lloc: CTFC Edifici del Seminari


Divendres, 21 d’octubre

21.30 h
Sopar – degustació: “La cuina de tardor”

A càrrec de: Hostal Restaurant el Forn de Su i Restaurant el Solsonès (Càmping) 

Preu: 18 euros per persona. Places limitades, cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme del Solsonès (Ctra. de Bassella, 1 – 973 48 23 10)

Hi col·labora: Gremi d’Hostaleria del Solsonès, Celler Xavier Clua, Cava Vilarnau, Aigua Font Vella i Pastisseria el Passeig
Lloc: pati Gòtic del Consell Comarcal del Solsonès


Dissabte, 22 d’octubre

8.30 a 14 h
Sortida micològica a la finca Monegal (ruta micològica) 
Reagrupament a les 9:15 h al Punt d’Informació Turístic de Sant Llorenç de Morunys
Per inscripcions: [email protected]
Ho organitza: Grup de Natura del Solsonès, CTFC i projecte Star Tree
Lloc de sortida: plaça del Camp. Es tornarà a les 14 h (aprox.)

De 10 a 21 h
Mercat del bolet i de productes artesanals de la comarca
Lloc: plaça Major

Venda d’artesania i demostracions d’arts i oficis 
Lloc: plaça de l’Església i carrer de Sant Miquel

11 h
Taller de bolets amb llana: combinarem tècniques de ganxet, feltre i alguna sorpresa més! Adaptat per a totes les edats. Durada aproximada de 30 minuts.
Preu: 5 € els petits i 9 € els grans
Ho organitza: mans i mànigues
Lloc: c. de Sant Miquel

17 h
Visita oficial a la Fira a càrrec de les autoritats locals i comarcals.

Obertura de l’exposició de bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès
Ho organitza: Grup de Natura del Solsonès, Societat Catalana de Micologia, CTFC i projecte StarTree
Lloc: entrada de l’ajuntament de Solsona

Taller de bolets amb llana: combinarem tècniques de ganxet, feltre i alguna sorpresa més! Adaptat per a totes les edats. Durada aproximada de 30 minuts.
Preu: 5 € els petits i 9 € els grans
Ho organitza: mans i mànigues
Lloc: c. de Sant Miquel

Taller de conserva de bolets a càrrec d’Oriol Pallarès 
Places limitades. Cal fer inscripció prèvia per telèfon al 973 48 16 44 (de 8 a 15h) o per correu a [email protected]

Ho organitza: Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Consorci Leader, Gustum, DARP i FEADER
Lloc: sala Gris

18 h
Taller infantil: Els exploradors de la sal: experiments senzills per conèixer bé l’or blanc
Ho organitza: Fundació Cardona Històrica i Ajuntament de Cardona
Lloc: plaça major

19 h
Tastet presentació de les 12es Jornades Gastronòmiques de Tardor del Solsonès

Preu: tiquet 6 euros, inclou 2 tastets més copa de vi

Ho organitza: Gremi d’Hostaleria del Solsonès
Hi col·labora: Celler Xavier Clua, Cava Vilarnau i Aigua Font Vella
Lloc: plaça Major

Diumenge, 23 d’octubre

De 10 a 14 h 
Mercat del bolet i de productes artesanals de la comarca
Lloc: plaça Major

Venda d’artesania i demostracions d’arts i oficis
Lloc: plaça de l’Església i carrer de Sant Miquel

Trobada de tardor de col·leccionistes de plaques de cava
Ho organitza: ACP del Solsonès
Lloc: plaça de Palau

D’11 a 14 h
Tallers de bolets per a nens i nenes a càrrec de Laia Ribas
Ho organitza: Grup de Natura del Solsonès i Societat Catalana de Micologia 
Lloc: plaça de l’Ajuntament

De 12 a 14 h
Degustació de la tapa de la fira

Preu: 3,50 € (tapa + copa de vi)

Ho organitza: La Gatera
Lloc: plaça Major

12 h
Lliurament de premis dels concursos de la Fira 
Lloc: plaça Major

Sorteig de premis del concurs Anem a buscar bolets amb la UBIC

Exposicions:
Exposició del concurs de dibuixos de bolets realitzats per alumnes de les escoles de la comarca. Lloc: sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès

Exposició de bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès amb visites guiades amb material divulgatiu a càrrec de la Societat Catalana de Micologia i petit concurs per a identificar alguns bolets vistos en l’exposició. Lloc: entrada de l’ajuntament de Solsona. Horari: dissabte de 17 a 20 h i diumenge d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

Concursos de la Fira:

-9a edició del bolet més gran
-9a edició del bolet més original

Condicions: cal portar els exemplars a la botiga el Drac (plaça Major) abans del diumenge a les 12 h

-6a edició del concurs per qui porti més espècies de bolets identificades
Condicions: cal portar els exemplars a l’entrada de l’Ajuntament de Solsona (exposició de bolets) abans del diumenge a les 12 h

Plaques de cava de la Fira

L’Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Solsonès presentaran el diumenge el matí a la plaça del Palau Episcopal tres noves plaques: el Gegant Vell de Solsona (sèrie folklore solsoní), l’Associació Fènix (sèrie entitats solsonines) i la de la 9a Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès. 

12es Jornades Gastronòmiques de Tardor

Fins el 13 de novembre els establiments del Gremi d’Hostaleria del Solsonès t’ofereixen les millors tapes maridades amb els millors vins i uns originals menús de tardor. Participa en el concurs i guanya un dinar o sopar per a dues persones en un restaurant de la comarca.