21.09.2020 |
Viure als Pirineus

ESTACIONS D'ESQUÍ

La nevada històrica dona pas a un cap de setmana d'esquí amb tot obert i gruixos de fins a 3 metres de neu

Les estacions del Grup FGC constaten uns registres que no es donaven des de 1996 i el fred d'aquests dies assegura que la neu tingui unes condicions ''d'alta qualitat''

Estació esquí Espot, al Pallars Sobirà
Estació esquí Espot, al Pallars Sobirà
La nevada històrica dona pas a un cap de setmana d'esquí amb tot obert i gruixos de fins a 3 metres de neu

La nevada històrica que ha caigut a l'Alt Pirineu entre diumenge i dilluns d'aquesta setmana dona pas al millor cap de setmana de la temporada d'esquí amb totes les pistes obertes i gruixos d'entre 135 centímetres de mínima i 360 de màxima. Des de les estacions del Grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es destaca que a aquestes xifres que recorden les nevades històriques del 1996 cal afegir-hi que el fred d'aquests dies assegura una ''neu d'alta qualitat'' que fan pronosticar que el proper cap de setmana serà un dels millors de la temporada. A La Molina (Cerdanya), i Port Ainé i Espot (Pallars Sobirà),  estan ultimant els preparatius per tenir totes les pistes obertes a partir de demà divendres i es preveu una gran afluència d'esquiadors que també podran participar de les propostes que s'emmarquen en la festa del Carnaval.

La llevantada ha beneficiat a les estacions d'esquí de l'Alt Pirineu de manera que a La Molina hi ha unes condicions immillorables, amb gruixos de neu que van des dels 200 centímetres fins als 360 centímetres. A dia d'avui disposa de 58 pistes obertes i 55 quilòmetres esquiables. Els esquiadors hi poden accedir a través del Túnel del Cadí, la Collada de Tosses i Castellar de n'Hug, amb ús de cadenes.

Al Pallars Sobirà, Port Ainé acumula fins a 210 centímetres de gruixos de neu, una de les nevades més importants dels darrers anys, ja que l'any 2017, durant el mateix període, va registrar fins a 92 centímetres. L'estació, a més, compta amb el 100% de les pistes obertes (25) i 27 quilòmetres esquiables. L'Snowpark ha entrat en funcionament parcialment aquest dijous i divendres ho farà de forma completa. Els visitants d'Espot, per la seva banda, podran gaudir d'un màxim de 225 centímetres de gruixos de neu i 145 com a mínim, amb totes les 22 pistes oberts i una totalitat de 25 quilòmetres esquiables. La temporada passada, l'estació va acumular 95 centímetres de gruixos de neu durant les mateixes dates.

La nevada històrica dona pas a un cap de setmana d'esquí amb tot obert i gruixos de fins a 3 metres de neu
Comentarios