29.11.2020 |
Viure als Pirineus

Fred, vent i nevades a tot el Pirineu

Ja ho tenim aquí. Les previsions són més clares que mai. El dissabte comença una davallada de temperatures, per molts esperada, que portarà fred, vent i neu al Pirineu i Prepirineu. S'acaba el llarg estiuet de sant Martí!

Han anunciat gelades i neu arreu del Pirineu.
Han anunciat gelades i neu arreu del Pirineu.
Fred, vent i nevades a tot el Pirineu

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt fred, empesa pel fort vent del nord i oest, que afectarà Catalunya de manera progressiva a partir de dissabte 21 de novembre. Aquesta irrupció freda anirà acompanyada d’una important nevada al Pirineu.

L’episodi s’iniciarà dissabte amb una forta ventada de component oest que es farà notar a gran part de Catalunya amb ratxes màximes que podran superar els 90 km/h, sobretot en zones de muntanya. Diumenge i dilluns el fort vent girarà a component nord i es restringirà als cims del Pirineu i del Prepirineu. A partir de llavors el vent anirà perdent força.
 
La temperatura començarà a baixar dissabte al nord de Catalunya. La davallada es farà palesa a la resta del territori entre diumenge i dilluns i la fredorada es mantindrà ben bé fins dimecres. La temperatura baixarà entre 5 i 10 graus en general, tant la màxima com la mínima. Es preveuen glaçades entre moderades i fortes al Pirineu i Prepirineu. Les temperatures més baixes s’enregistraran entre dilluns i dimecres, quan el vent afluixi.

Fred, vent i nevades a tot el Pirineu
Comentarios