21.06.2021 |
Viure als Pirineus

La casa que tots hem somiat

Es tracta d'una finca de dues hectàrees amb un refugi, sense llum ni aigua, situada al costat de l'estany de la Llebreta. En demanen 900.000 euros.

Demanen 900.000 euros per aquesta casa.
La casa que tots hem somiat

Una immobiliària de Barcelona ha posat a la venda l'única casa privada que hi ha al parc nacional d'Aigüestortes. Es tracta d'una finca de dues hectàrees situada a la vora mateix de l'estany de la Llebreta que inclou aquesta edificació, d'uns 150 metres quadrats i en bon estat de conservació perquè fa pocs anys es va rehabilitar, tot i que no té encara llum ni aigua corrent. Aquesta singular propietat, situada a 2.000 metres d'alçària i al bell mig de l'espai natural, és l'única casa o refugi particular que existeix al parc, tot i que hi ha altres propietats privades, com ara mitja dotzena de finques i pastures, així com alguns corrals i bordes, malgrat que tots aquests altres béns estan dedicats a l'activitat primària, sobretot la ramaderia.

La finca, tot i situar-se en una mena de vall interior del parc, té la qualificació d'urbana i pertany al municipi de la Vall de Boí (Alta Ribagorça). El seu alcalde, Joan Perelada, manifestava que es tracta d'una venda complexa per les dificultats que pot tenir qualsevol particular de fer obres o millores en un espai protegit com Aigüestortes, ja que es necessiten permisos, autoritzacions i informes favorables de les administracions i de la direcció del parc mateix.

La normativa i el pla d'usos d'Aigüestortes ja assenyalen que el patronat ha de procurar eliminar aquestes “illes” privades situades dins l'espai natural, però aquest objectiu topa amb les limitacions pressupostàries.

Portaveus del Departament d'Agricultura van explicar que la possibilitat d'adquirir la propietat s'analitzarà des del punt de vista tècnic, pel que pot suposar una millora per la gestió, i de la disponibilitat pressupostària per adquirir la finca i la casa. El preu de sortida que s'ha posat a la casa és de 900.000 euros.

La casa que tots hem somiat
Comentarios