22.06.2018 |
Viure als Pirineus

Retorna el temps de març! Fred, pluges i nevades aquesta setmana!

Arriba avui la primavera amb canvis, i canvis importants!

 

Retorna el temps de març! Fred, pluges i nevades aquesta setmana!

Avui tindrem el darrer dia d’aquesta primavera prematura que ens ha dut dies de plena primavera, amb temperatures més que altes per l’època de l’any i absència de precipitacions importants des de fa molts dies. Però aquesta tendència acaba avui amb el darrer dia de sol i calor, i a partir de demà les temperatures es normalitzaran (farà més fred) i retornen les precipitacions al Pirineu.

Dilluns 20: Primer dia de la primavera amb ambient plenament primaveral. Matí de sol i temperatures altes, amb creixement de nuvolades a partir del migdia que a diferència d’ahir, si podran deixar algun ruixat molt puntual, especialment al Prepirineu, amb una cota de neu altíssima, d’uns 2600m.

Dimarts 21: Matí novament força tranquil i amb temperatures força altes. Al migdia el cel s’anirà cobrint, i a la tarda els ruixats, i fins i tot alguna tronada, seran més extensos i podran afectar qualsevol indret del Pirineu i Prepirineu. La cota de neu caurà en picat, així com les temperatures al vespre, i veurem nevar al migdia per sobre dels 2200m i al vespre entorn dels 1500m.

Tendència pels pròxims dies: Dimecres al vespre i nit, i primeres hores de dijous, podrem tenir més ruixats, que serien de neu per sobre dels 700m, és a dir neu fins al fons de les valls. I els models apunten cap a una potent llevantada entre divendres i el cap de setmana, amb precipitacions molt abundants i cota de neu no gaire alta… Esperem que a la tercera, sigui la vençuda. 

* informació facilitada per meteopirineuscatalans.com

Comentarios