28.09.2020 |
Viure als Pirineus

Gran canvi de temps! Ambient de tardor; pluges, fresca i algunes nevades

Ja des de bon matí, avui dimecres notarem el canvi de temps pronosticat des de fa dies! Passarem d’una calor sufocant a ambient de plena tardor, amb valors que demà dijous no sobrepassaran els 20 °C enlloc del Pirineu i Prepirineu, precipitacions abundants en moltes zones, en molts casos acompanyades de fortes tempestes i nevades, que demà afectarà els cims, però que divendres i dissabte podran arribar a cotes més baixes.. Ho expliquem!

Mapa del temps als Pirineus
Mapa del temps als Pirineus
Gran canvi de temps! Ambient de tardor; pluges, fresca i algunes nevades

Dimecres 30: Ja des de primeres hores del matí tindrem pluges, la majoria febles, que podran afectar a gran part del Pirineu i Prepirineu. Aniran desapareixent a últimes hores del matí i s’obriran algunes clarianes, alhora que aniran creixent noves nuvolades que a la tarda, vespre i nit, portaran les primeres tempestes, algunes fortes, especialment al Pirineu occidental. Ambient clarament més fresc respecte dies enrere. Vents forts en zones altes del sud-oest.

Dijous 31: Dia molt inestable. Tindrem el pas de diverses línies de precipitacions, algunes d’elles acompanyades de tempesta, que afectaran tot el Pirineu i Prepirineu. Al llarg del dia els registres de precipitació seran abundants en algunes zones, i puntualment la intensitat de les precipitacions i els fenòmens violents que acompanyaran les tempestes podran ocasionar problemes, precaució! La temperatura caurà encara més i l’ambient serà fresc, de plena tardor. La cota de neu durant la jornada baixarà fins als 2700 m.

Tendència pels pròxims dies: Divendres el temps serà ja molt més estable, amb ambient fresc i algunes nuvolades que donaran algun ruixat, que serà de neu per sobre dels 2400 m. Dissabte el pronòstic és encara incert, però de moment sembla que tindrem un cap de setmana més aviat fresc i amb domini del sol. Ho anirem seguint.

Precaució amb les tempestes!

Gran canvi de temps! Ambient de tardor; pluges, fresca i algunes nevades
Comentarios