17.09.2021 |
Viure als Pirineus

ALIMENTACIÓ

Per Nadal, consumeix producte local de l’Alt Pirineu i Aran

La producció agroalimentària és una peça clau de l’economia de l’Alt Pirineu i Aran i una de les que millor defineix la seva identitat vinculada a la pagesia de muntanya
IDAPA producte local 1
Mercat agroalimentari al Pirineu /IDAPA
Per Nadal, consumeix producte local de l’Alt Pirineu i Aran

Productors agroalimentaris, administració i entitats de l’Alt Pirineu i Aran han sumat esforços per a fer front a les conseqüències econòmiques que l’emergència sanitària de la Covid-19 està provocant ja en el sector. Així, han constituït el Grup de treball de Producte Local de l’Alt Pirineu i Aran, un fòrum permanent on dissenyar l’estratègia comuna per incentivar el consum en aquest context.

El grup, creat gràcies a l’impuls i participació de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i altres entitats locals, respon a la necessitat de buscar nous canals de comercialització per arribar al consumidor final. Les iniciatives productives aporten valor afegit a l’activitat ramadera i agrícola i permeten el manteniment de l’equilibri ambiental i el reforçament de la cultura gastronòmica pròpia. 

Les iniciatives productives aporten valor afegit a l’activitat ramadera i agrícola i permeten el manteniment de l’equilibri ambiental i el reforçament de la cultura gastronòmica pròpia.

Iniciatives en marxa

Els productors locals han posat en marxa ja un conjunt d’iniciatives en aquesta línia, apostant pel consum responsable, compromès i de proximitat:

Menja’t l’Alt Urgell: L’Associació de productors i artesans de l’Alt Urgell, que ja compta amb tres anys de vida.

Al teu gust. Aliments del Pallars: El programa de suport al sector agroalimentari del Pallars Jussà, promogut per l’Ajuntament de Tremp.

Xarxa Agroalimentària de Cerdanya: Els productors de l’Associació Agroalimentària Cerdanya s’han organitzat per donar la possibilitat als consumidors de fer comandes dels diferents productes locals. 

Del Parc al Plat: Campanya que promou el consum de productes del Parc, impulsada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, les empreses productores i artesanes i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

En el cas de l'Alta Ribagorça i a la Val d'Aran, el web del Consell Comarcal i Conselh Generau, respectivament, informa dels productors que fan venda directa al consumidor final.

Tota la informació sobre producte local dels diferents territoris està publicada a sompirineu.cat/producte-local

logo IDAPA 2

Per Nadal, consumeix producte local de l’Alt Pirineu i Aran
Comentarios