24.10.2020 |
Viure als Pirineus

DEMOGRAFIA

Violeta, primera pirinenca de l'any

A l'Alt Pirineu i Aran el creixement vegetatiu de la població és negatiu, amb 683 defuncions i només 510 naixements, segons les darreres dades oficials de l'IDESCAT

Violeta, la primera pirinenca de l'any/ràdioseu
Violeta, la primera pirinenca de l'any/ràdioseu
Violeta, primera pirinenca de l'any

Violeta Sala Casals és el nom del primer nadó nascut aquest 2019 a la vegueria de l'Alt Pirineu i ho ha fet, a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell, aquest dimarts, 2 de gener, a les 17.19. La Violeta va pesar 2,750 quilos i tant ella com la seva mare es troben en un estat de salut excel·lent. Els seus pares, la Roser Casals i el David Sala, són originaris del municipi de Fígols i Alinyà, a l'Alt Urgell i la petita Violeta és el seu primer fill.

L’alcalde de la Seu d’Urgell i president de la Fundació Sant Hospital, Albert Batalla, la regidora urgellenca de Salut, Montserrat Bonet, acompanyats de diversos professionals de l'equip mèdic de la FSH han visitat aquest dijous al matí al Sant Hospital, la primera pirinenca de l'any i han felicitat els seus pares.

Violeta 4

Des del Sant Hospital de la Seu d’Urgell han informat que al llarg del 2018 al centre mèdic urgellenc hi ha hagut 106 naixements. Una xifra per sota de la del 2017, que es va arribar fins als 134. Aquesta disminució de naixements ha estat una tendència d'aquest any a tot Catalunya.

L'Alt Pirineu, un territori amb creixement poblacional negatiu

Segons les darrreres dades de l'IDESCAT (Institut d'Estadística de Catalunya), a l'Alt Pirineu i Aran es van produir 510 naixements (266 nens i 244 nenes) el 2017. Per contra, el nombre de defuncions va ser de 683 (356 homes i 327 dones). En conseqüència, el creixement vegetatiu o creixement natural a l'Alt Pirineui Aran, és a dir la diferència anual entre el nombre de nascuts i el de morts, és negatiu.

Violeta, primera pirinenca de l'any
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad