28.05.2020 |
Viure als Pirineus

CLIMATOLOGIA

Torna la neu a les carreteres del Pirineu

S'ha de circular amb cadenes en una desena de vies i s'ha restringit el pas de vehicles pesants a la N-230, entre Vielha i Vilaller, i a la N-260, entre Urtx i Ribes de Freser.

Imatge d'aquest matí a la N-260 a l'entrada a la Seu d'Urgell/Feliu Sirvent
Imatge d'aquest matí a la N-260 a l'entrada a la Seu d'Urgell/Feliu Sirvent
Torna la neu a les carreteres del Pirineu

La carretera C-28, que travessa el Port de la Bonaigua, es troba tancada entre el Refugi Cap del Port i Cabanes de Son a causa del risc d'allaus, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). En aquesta via, s'ha de circular amb cadenes entre Baqueira i el Refugi Cap del Port i entre Cabanes de Son i Casa Sastrada i, a la C-28z, entre València d'Àneu i Esterri d'Àneu. Aquests són tres de la desena de trams de la xarxa viària catalana on aquest dilluns al matí s'ha de circular amb cadenes per la neu. a més, la BV-4024, entre Bagà i Coll de Pal, es troba tallada.

dig

Hi ha neu i gel a la calçada de la N-230, entre Vielha i Vilaller, i per això s'hi ha restringit el pas de vehicles pesants i articulats. També s'ha restringit la circulació de vehicles pesants a la N-260, entre Ribes de Freser i Urtx.

El transport escolar de l’Alt Urgell avança a migdia el retorn als pobles a causa de la nevada

Davant la continuïtat de la nevada, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha decidit avançar a la una del migdia els viatges de retorn del transport escolar de la comarca. A aquella hora, els autobusos de les 16 línies estaran a la porta dels centres escolars per portar els 356 usuaris del servei als seus pobles de residència. 

També s'ha de circular amb cadenes a la C-13, entre Sort i Esterri d'Àneu; a la C-147, entre Esterri d'Àneu i Alòs d'Isil; a la L-500, entre Pont de Suert i la Vall de Boí; a la L-501, a l'accés al Pla de l'Ermita, a la Vall de Boí; a la L-504, entre Llavorsí i Tavascan i a la L-510, entre Tírvia i Àreu. 

Torna la neu a les carreteres del Pirineu
Comentarios