11.07.2020 |
Viure als Pirineus

METEOROLOGIA

El temporal deixa sense llum més d'un miler de pirinencs

L'acumulació de neu i el vent fan caure arbres i pals a sobre d'algunes línies elèctriques, afectant el subministrament
Una torre caiguda a la vall de la Vansa/Ajuntament de la Vansa i Fórnols
Una torre caiguda a la vall de la Vansa/Ajuntament de la Vansa i Fórnols
El temporal deixa sense llum més d'un miler de pirinencs

Més d'un miler de pirinencs s'han quedat sense subministrament elèctric aquest dimecres a la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu pel temporal Glòria. Una part d'aquests són veïns de diversos municipis de les comarques del Pallars Sobirà i de l'Alt Urgell, on la nevada i el vent han fet caure arbres i pals a sobre d'algunes línies. Alguns trams d'aquestes estan situats en zones de difícil accés, fet que dificulta les tasques que duen a terme els operaris de la companyia per restablir el servei en aquestes zones. Mentre, l'hidroelèctrica PEUSA també ha indicat que, com a conseqüència de les precipitacions, s'han produït tres incidències a les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya.

Tot i que les incidències registrades per Endesa, en el cas de les situades a les comarques del Pirineu n'hi ha diverses que afecten trams de línies elèctriques que es troben en zones de difícil accés. Alguns dels municipis que es troben sense servei des de primera hora del matí són els pallaresos de Tírvia, la Vall de Cardós, Farrera i Alins. També hi ha els alturgellencs de Josa i Tuixén, la Vansa i Fórnols i les Valls d'Aguilar.

Alguns municipis afectats són Tírvia, la Vall de Cardós, Farrera i Alins. També hi ha els alturgellencs de Josa i Tuixén, la Vansa i Fórnols i les Valls d'Aguilar.

A la comarca de l'Alt Urgell s'hi suma la interrupció del servei, entre d'altres, a les Valls de Valira i Alàs i Cerc, subministrats per PEUSA. La companyia hidroelèctrica ha indicat que la nevada ha causat tres incidències des de primera hora del matí, la qual ha quedat resolta cap al migdia als municipis de Montellà i Martinet (Cerdanya), el Pont de Bar i Cava. En el cas de la capital alturgellenca, s'han registrat talls intermitents durant el matí, a més d'una avaria que ha impedit obrir l'Escola Albert Vives i la de Sant Esteve, situada al terme d'Alàs.

El temporal deixa sense llum més d'un miler de pirinencs
Comentarios