31.10.2020 |
Viure als Pirineus

DADES ACTUALITZADES COVID19 (30 ABRIL)

Les dades de la pandèmia evolucionen positivament a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran

També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats.
Una professional de l'Espitau d'Aran/EdA
Una professional de l'Espitau d'Aran/EdA
Les dades de la pandèmia evolucionen positivament a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran

El Departament de Salut ha informat, aquest dijous dia 30 d'abril, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 346 casos positius registrats, els mateixos que ahir, i 992 casos sospitosos. També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 75 positius i 99 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 159, una més que ahir i 25 menys que abans d'ahir..

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l'hospital de la Seu seguim amb un pacient ingressat positiu i en tením 2 pendents de resultats. No hem tingut cap nova mort, ni s’ha donat cap alta ni fet cap trasllat. I la pacient jove transfronterera que va estar ingressada a la UCI d’Andorra força dies ja és a casa seva des d’ahir". Pel que fa a l'àmbit d'influència de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'UrgellJordi Fàbrega ha explicat que "ara mateix tenim 208 persones aïllades, de les quals 31 són casos confirmats, 95 sospites i 82 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 136 persones. Acumulats han aïllat al domicili 47 casos confirmats positius, 149 sospites i 148 contactes (total 344)."

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell es manté com una de les comarques catalanes amb menys contagis (66) i morts (6) per coronavirus, amb una taxa de mortalitat de menys del 0,03%. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 42 i 15 casos positius respectivament. Mentre que al Jussà es comptabilitzen 17 morts amb 103 contagiats i l’Aran encapçala el nombre d'infeccions confirmades a l'àrea pirinenca, amb 109 i lamenta 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 7 contagis i una mort.

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 55.137 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 120.795 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.952 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.863 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 661.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.235 són professionals sanitaris, mentre que 5.172 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 30.751 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 10.956 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 25.011 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 10.311 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.996 han mort a una residència, 127 a un centre sociosanitari i 573 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

Les dades de la pandèmia evolucionen positivament a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad