24.09.2020 |
Viure als Pirineus

POLÍTICA TRANSFRONTERERA

Rosa Amorós nomenada secretaria de la Comunitat de Treball dels Pirineus

Catalunya ha rebut el testimoni d'Aragó i d'aquí a dos anys el passarà al govern d'Euskadi.
Rosa Amorós al seu despatx de la delegació del Govern
Rosa Amorós al seu despatx de la delegació del Govern
Rosa Amorós nomenada secretaria de la Comunitat de Treball dels Pirineus

La delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha estat nomenada secretaria general de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) per als dos anys de mandat català. Catalunya ha rebut el testimoni d'Aragó i d'aquí a dos anys el passarà al govern d'Euskadi.

El director general d’Afers Europeus i Mediterranis, Alfonso González Bondia, ha destacat que “la presidència catalana de la Comunitat de Treball dels Pirineus permetrà implementar la nostra aposta per la cooperació transfronterera, tal com es recull al Llibre blanc del Pla Europa, recentment aprovat pel Govern de Catalunya.”

Per la seva banda consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’ha compromès a treballar per reforçar el paper de “lobby” de la CTP davant la Unió Europea. “És important tenir aquesta veu per poder participar en les decisions que es prenen a la UE, com a comunitat transfronterera  que som”, ha afirmat Budó, qui ha recollit el testimoni del president d’Aragó seguint l’ordre de presidència rotatòria de la CTP.

Cal que l’hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra esdevingui centre de referència per a ciutadans de l’Alt Urgell i del Pirineu.

Un dels projectes de la Comunitat de Treball dels Pirineus és impulsar, en el marc de la política transfronterera, l'actuació de professionals sanitaris provinents de les diferents regions pirinenques, en les urgències mèdiques de caràcter transfronterer. En aquest sentit, és bo recordar la demanda de diverses intitucions per tal que l’hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra esdevingui centre de referència per a ciutadans de l’Alt Urgell i del Pirineu.

La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP)

El consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) és un organisme interregional de cooperació transfronterera creat pel Consell d’Europa el 1983. L’objectiu de la CTP és contribuir al desenvolupament dels Pirineus, tenint en compte els seus desafiaments i recolzant-se en les seves fortaleses. Fa més de tres dècades que la CTP busca afavorir els intercanvis entre els territoris i els actors del massís pirinenc, trobar solucions conjuntes als problemes comuns i posar en marxa accions transfrontereres.

La CTP està formada pels governs del Principat d’Andorra, Nova Aquitània, Occitània, Aragó, Catalunya, Euskadi i Navarra.

Rosa Amorós nomenada secretaria de la Comunitat de Treball dels Pirineus
Comentarios