JOVES ARTESANS ALIMENTARIS

Agustí Porta guardonat amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2019

El premi reconeix les actuacions que aportin resultats beneficiosos en la qualitat, la bona imatge i la competitivitat de les produccions artesanes alimentàries.
Agustí Porta Alsina
photo_camera Agustí Porta Alsina a la seva xarcuteria de la Seu/viurealspirineus.cat

Agustí Porta Alsina, carnisser-cansalader-xarcuter de la Seu d'Urgell, amb les arrels al Baridà, ha guanyat el Premi al millor jove artesà alimentari innovador en la convocatòria de l'any 2019. 

Catalunya té una gran tradició artesana alimentària. Per aquest motiu ja fa anys que la Generalitat de Catalunya reconeix i fomenta els valors econòmics, culturals i socials que l'artesania alimentària representa.

El Premi al millor jove artesà alimentari innovador té per finalitat fomentar actuacions innovadores que esdevinguin pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya i guardonar l'esforç dels/de les joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny d'aquests productes.

El premi va ser creat l’any 2003 pel DARP, i reconeix les actuacions destacades en aquesta matèria que aportin resultats beneficiosos en la qualitat, la bona imatge i la competitivitat de les produccions artesanes alimentàries. La dotació del premi és de 3.000 euros, amb un accèssit de 1.000 euros que es concedeix a la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada. 

Un jove carnisser emprenedor i inquiet

Agustí Porta és un jove carnisser-cansalader que des de fa uns anys es troba al capdavant de Xarcuteria Pagès, un establiment amb més de 45 anys d'experiència, des d'on treballa per oferir als seus clients un producte artesà i autòcton, mantenint la tradició dels nostres ancestres. Per Agustí Porta, "el més important és poder elaborar i oferir un producte agroalimentari de qualitat i amb la matèria primera d’aquí i unes formes d’elaboració tradicionals que sovint han anat passant de pares a fills".