18.01.2021 |
Viure als Pirineus

TURISME DE MUNTANYA

El Pirineu tanca la campanya de Nadal amb satisfacció moderada

 El tancament perimetral de la Cerdanya ha contribuït a fer que molts usuaris optessin per les altres estacions de l'Alt Pirineu i Aran.
Pla general de les pistes d'esquí de Masella (Cerdanya), el 5 de gener de 2021/Albert Lijarcio
Pla general de les pistes d'esquí de Masella (Cerdanya), el 5 de gener de 2021/Albert Lijarcio
El Pirineu tanca la campanya de Nadal amb satisfacció moderada

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida comparteix amb el sector turístic del Pirineu una satisfacció "moderada" pel que fa a la campanya de Nadal i Cap d'Any, tant pel que fa al nivell d'ocupació com pel nombre de persones que han gaudit de la neu a les estacions d'esquí del Pirineu. La millor ocupació s'ha registrat el cap de setmana de Cap d'Any amb un 85% de mitjana a les zones properes a les estacions d’esquí. A la comarca de la Cerdanya, la valoració de la campanya de Nadal ha estat del tot diferent. tancament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès també ha contribuït a fer que molts usuaris optessin per les estacions de l'Alt Pirineu i Aran.

 El tancament perimetral de la Cerdanya ha contribuït a fer que molts usuaris optessin per les altres  estacions de l'Alt Pirineu i Aran.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha mostrat el seu suport a tot el sector turístic per l'esforç fet per garantir la seguretat als usuaris a causa de la covid-19, alhora que s'ha reafirmat que l'activitat a les estacions d'esquí és segura. Pujol, ha expressat la seva satisfacció per haver pogut mantenir obertes les estacions d'esquí durant aquest període festiu i que els visitants hagin respost dins de les limitacions imposades pel Procicat a causa de la pandèmia sanitària. Tot i això, ha explicat que el resultat final "tot i ser relativament bo" està per sota dels d'altres anys per aquestes mateixes dates, quan el Pirineu fregava en molts casos la plena ocupació durant els dies centrals d'aquest període de vacances i amb tots els establiments oberts al públic. 

Pla general d'esquiadors a l'estació de Port Ainé, el 26 de desembre de 2020. (Horitzontal)(Foto: Esquiadors a l'estació de Port Ainé, el 26 de desembre de 2020 /Anna Berga)

Davant una temporada de neu atípica i que va començar amb retard el 14 de desembre a causa de les limitacions de mobilitat imposades per la pandèmia, el nivell de reserves per a les festes de Nadal i Cap d'Any es va començar a "animar" a partir del 22 de desembre, davant la possibilitat de desplaçar-se des de qualsevol punt de Catalunya amb reserva hotelera o segona residència. El públic que s'ha desplaçat per aquestes dates al Pirineu ha estat majoritàriament turistes de proximitat que han optat per gaudir del territori, tal com ja va succeir a l'estiu.

  El públic que s'ha desplaçat per aquestes dates al Pirineu ha estat majoritàriament turistes de proximitat

El cap de setmana de Cap d'Any, amb la millor ocupació

Com succeeix tots els anys, el cap de setmana de Cap d'Any és el que ha tingut una millor ocupació als establiments de la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu, amb l'excepció de la Cerdanya que ha estat limitada totalment pel confinament perimetral. L'hostaleria també ha gaudit d'una ocupació per Cap d'Any que en alguns casos s'ha situat en el 85 % als establiments situats a les proximitats a les estacions d'esquí, al voltant d'un 40 % a les zones perifèriques. Des del cap de setmana de Nadal fins a Cap d'Any els percentatges han estat inferiors, com també ha succeït aquesta setmana del 4 al 6 de gener.

Pla general de l'estació d'esquí de la Molina el 24 de desembre del 2020. (horitzontal)(Foto: Estació d'esquí de la Molina el 24 de desembre del 2020 / Marta Lluvich)

Per la seva banda, l'ocupació a les places de bungalous en el sector del càmping ha estat plena durant el cap de setmana de Cap d'Any i amb una bona ocupació, però inferior, el cap de setmana de Nadal. En canvi, per a la festivitat de Reis la demanda ha estat més baixa. També el turisme rural ha tingut plena ocupació durant el cap de setmana de Cap d'Any, però les limitacions imposades per la covid-19 han reduït les estades a dos dies i l'aforament dels establiments pràcticament s'ha situat a la meitat, per la qual cosa el nivell d'ocupació ha estat alt, però amb un menor nombre de clients.

Pel que fa al conjunt de les estacions d'esquí del Pirineu, a excepció de la Cerdanya - degut al seu tancament perimetral - han mantingut un bon ritme de venda de forfets durant aquestes festes de Nadal i Cap d'Any i han assolit un tant per cent "molt remarcable" de l'aforament, afavorides per unes condicions climatològiques bones i per la qualitat de la neu.

El Pirineu tanca la campanya de Nadal amb satisfacció moderada
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad