19.07.2019 |
Viure als Pirineus

Òscar Ordeig: "S'ha d'aturar la fuga de metges que patim al Pirineu"

El diputat al Parlament de Catalunya i regidor de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, ha reclamat avui al Govern de Catalunya que “apliqui incentius econòmics, com poden ser complements salarials o dietes, per tal d’aturar i compensar la fuga de metges que patim al Pirineu i l’Aran”. De fet, ha dit que “si no iniciem urgentment un període en que es reverteixin les retallades, la recentralització de serveis i la pèssima gestió del Govern de la Generalitat, el sistema de Salut a Lleida, el Pirineu i l’Aran entrarà en coma”.

El centre hospitalari de la Seu
El centre hospitalari de la Seu
Òscar Ordeig: "S'ha d'aturar la fuga de metges que patim al Pirineu"

Ordeig ha fet balanç així del que valora com “un període d’estiu més pèssim pel que fa als serveis sanitaris al nostre territori: no només portem vuit anys patint la davallada pressupostària en Salut, la supressió de serveis d’ambulància i urgències, s’han deixat de cobrir baixes i jubilacions i, com cada estiu, patim el tancament de llits dels hospitals”. A més, però, ha criticat que “fa poc, coneixíem les conclusions de l’Organització Mèdica Col·legial sobre la mobilitat geogràfica de metges de tot l’Estat, sent un cop més Lleida la que més fuga de metges pateix”.

L’estudi especifica que durant el 2017, fins a un 11,5% dels col·legiats de la província (233) van marxar a treballar fora, majoritàriament a l’Aragó i a la resta de províncies catalanes i en menor quantitat a l’estranger.

Ordeig ha apuntat que “cal tenir en compte que els metges dels CAP’s de l’Aragó poden arribar a cobrar fins a 1.000 euros més que aquí, el que accelera aquesta fugida”. Per tot plegat, el diputat socialista ha explicat que “hem registrat una bateria de preguntes per tal que el Govern respongui si té coneixement i consciència de la situació i quines mesures pensa emprendre per aturar aquesta marxa de professionals del nostre territori, ja de per sí prou castigat amb una davallada contínua de les inversions pressupostàries des de 2010”.

Compromís X La Seu recorda que aquesta problemàtica afecta directament a la Seu d'Urgell, i concretament a l'hospital d'aquesta ciutat, provocant greus dificultats en cobrir places vacants d’especialitats". "El govern ha de prendre mesures urgents per aturar la fuga de metges que patim al Pirineu", ha insistit Ordeig.

Comentarios