21.10.2020 |
Viure als Pirineus

DADES ACTUALITZADES COVID19 (16 JUNY)

Dos nous positius per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

S'han comptabilitzat 451 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, dos més que ahir
Hospital Comarcal del Pallars/ACN
Hospital Comarcal del Pallars/ACN
Dos nous positius per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

El Departament de Salut ha informat que aquest dimarts dia 16 de juny, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran s'han comptabilitzat 451 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, 2 més que el dia anterior. També es manté, des del 18 d'abril, fa més d'un mes, la xifra de 30 morts, 13 en hospitals, 7 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 8 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 85 positius. Les altes hospitalàries acumulades han estat 176, les mateixes que ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l’hospital de la Seu seguim sense pacients ingressats per COVID19 ni pendents de resultats." Pel que fa a l'àmbit de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha informat que " 47 veïns i veïnes: 5 són casos confirmats, 16 són sospites i 26 són contactes sense símptomes; des de l’inici de la pandèmia ja s'ha donat l'alta a 404 persones".

Hospital de Cerdanya

Segons ha informat el Consell Comarcal de la Cerdanya, "actualment a l’Hospital de Cerdanya no hi ha cap pacient positiu i 1 està en observació. Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat 51 positius, dels quals 38 han ingressat a l'Hospital de Cerdanya. Hi ha hagut 5 trasllats a centres catalans i 1 a un establiment francès. 33 pacients han rebut l'alta i són al seu domicili".

Gràfica alt pirineu covid 17 juny

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell el nombre de contagis és de 75, de sospitosos 891 i de morts per coronavirus 6. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 71 i 25 casos positius i 524 i 308 de sospitosos respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts, 118 contagiats i 964 sospitosos i a la Vall d'Aran 151 casos d'infectats i 586 sospitosos i 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 12 contagis, 173 sospitosos i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 69.911 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. 

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.119 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 74.

A més, 1.005 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 39.128 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 14.882 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.480 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.809 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.086 a una residència i 791 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut. 

Dos nous positius per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores
Comentarios