28.09.2020 |
Viure als Pirineus

DADES ACTUALITZADES COVID19 (8 JUNY)

Tres nous positius per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

S'han comptabilitzat 423 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia.
Entrada principal de l'Espitau de Vielha/FS
Entrada principal de l'Espitau de Vielha/FS
Tres nous positius per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

El Departament de Salut ha informat que aquest dilluns dia 8 de juny, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran s'han comptabilitzat 423 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, 3 més que el dia anterior. També es manté, des del 18 d'abril, fa més d'un mes, la xifra de 30 morts, 13 en hospitals, 7 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 8 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 82 positius. Les altes hospitalàries acumulades han estat 174, les mateixes que ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l’hospital de la Seu seguim sense pacients ingressats per COVID19 ni pendents de resultats." Pel que fa a l'àmbit de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha informat que " hi tenim aïllats 66 veïns i veïnes: 13 són casos confirmats, com ahir, 23 sospites i 30 contactes sense símptomes; ja s'ha donat l'alta a 376 persones. Pocs canvis, però bons".

Hospital de Cerdanya

Segons ha informat l'alcalde de Puigcerdà i President del Patronat da Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, "actualment a l’Hospital de Cerdanya hi ha 2 pacients ingressats amb COVID-19 i 2 casos pendents de diagnòstic. Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat 51 positius, dels quals 38 han ingressat a l'Hospital de Cerdanya. Hi ha hagut 5 trasllats a centres catalans i 1 a un establiment francès. 31 pacients han rebut l'alta i són al seu domicili".

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell el nombre de contagis és de 74, de sospitosos 796 i de morts per coronavirus 6. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 68 i 23 casos positius i 434 i 280 de sospitosos respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts, 117 contagiats i 894 sospitosos i a la Vall d'Aran 129 casos d'infectats i 496 sospitosos i 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 12 contagis, 148 sospitosos i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 68.670 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.096 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 117.

A més, 1.362 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 38.687 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 14.137 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.408 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.770 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.066 a una residència i 786 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut. 

Tres nous positius per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores
Comentarios